david adjaye adds pink concrete retail environment to LA's beverly center
 

david adjaye adds pink concrete retail environment to LA's beverly center

adjaye associates, the architecture firm led by david adjaye, has completed a ground-up retail development adjacent to the beverly center in los angeles. the project, which is the firm’s first in LA, is defined by its use of concrete — the pink hue of which is described as an ‘ode to the luminosity of california‘. sited at the foot of the eight-story mall, which was recently renovated by fuksas, the structure has been designed as a ‘sculptural and experiential counterpoint’ to the beverly center’s retail experience.

david adjaye pink concrete
image © laurian ghinitoiu (also main image)

 

 

designed for the webster, a luxury clothing store, the project comprises a cantilevered concrete façade that references and re-imagines the brutalist shell of the beverly center. at the main entry, a panoramic window comprising three sheets of curved glass creates an angular visual portal, dissolving the boundary between the public space and the interior retail setting. conceived by adjaye associates as a landscape of forms for display and inhabitation, the color and material palette continues internally.

david adjaye pink concrete
image © laurian ghinitoiu

 

 

‘there are fashion stores that are made with so many materials, and so much waste,’ david adjaye told surface magazine in an in-depth article on the project. ‘I wanted to see if I could just use one colorway for the primary palette as a background to the multi-colored clothes and merchandise featured in the store. the space is almost like an isamu noguchi playground, which uses platonic and architectural forms to make a landscape.’

david adjaye pink concrete
image © dror baldinger

david adjaye adds pink concrete retail environment to LA's beverly center
image © dror baldinger

david adjaye adds pink concrete retail environment to LA's beverly center
image © laurian ghinitoiu

 

 

project info:

 

name: the webster
location: los angeles, CA
date: 2020
architect: adajye associates
client: taubman company / the webster
total area: 11,000 sqf / 1,022 sqm

  • Spaced cantilevers against the use of the pink live colors makes a brilliant illumination of the whole masterpiece …

    Dr Peter Sam

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
506,220 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine