the sky clubhouse features a white gradient façade to filter the sunlight, by design in motion
 

the sky clubhouse features a white gradient façade to filter the sunlight, by design in motion

‘the sky clubhouse’ is a small building facility for a residential project built by a local studio design in motion in the suburbs of bangkok, thailand. the new venue serves for private housing, which consists of a small gym on the upper floor, interior and exterior areas for multi-purpose activities. with the limited space, the main idea of the project is to create the open and continuous space that can connect inside and outside, lower and upper levels.

design in motion designboom
all photos by soopakorn srisakul

 

 

the design of the staircase serves as a way to combine circulation, floorplan, activities, and landscape that can lead visitors from ground level along the way to the gym on the upper floor. meanwhile, the space under the steps is used to hide all the service area of the building. the steps also divide the floor into small platforms that can serve various activities and functions. each of these platforms provides the space with an area that can change to fit the need for several functions such as relaxing zone, working table, or amphitheater for a small group of people. furthermore, these platforms are integrated with a small garden that is carefully placed to warmth in the atmosphere and create privacy on each platform at the same time.

design in motion designboom
front elevation

 

 

the materials used by the architects are the standard ones for thailand — concrete, terrazzo floor, and aluminum window frames. meanwhile, the main character of the building is the white aluminum stripes façade that covers the whole ground floor interior space, gradually twists from vertical to horizontal, helps filter the natural light, and connects the view below to the outdoor area and landscape garden around the site. 

design in motion designboom
a small amphitheater under the second-floor white box

 

design in motion designboom
the continuous space between inside and outside is divided with ‘aluminum curtain’

 

design in motion designboom

 

design in motion designboom

 

design in motion designboom

 

design in motion designboom

 

design in motion designboom
each small platform can serve activities such as relaxing space

 

design in motion designboom

 

design in motion designboom
side elevation through the ‘aluminum curtain’

 

design in motion designboom

 

project info:

 

project name: the sky clubhouse

architects: design in motion co., ltd

completion year: 2018

photography: soopakorn srisakul

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
505,949 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine