DL atelier uses bamboo-formed concrete walls to divide hotel courtyard in china
 

DL atelier uses bamboo-formed concrete walls to divide hotel courtyard in china

surrounded by a mountainous landscape of trees, the ‘qingshe inn’ sits amid the undulating landscape of rural china. the architects behind the hotel, DL atelier, kept the existing buildings, which surround a large courtyard on three sides. this centrally positioned space has been divided using bamboo-formed concrete walls to create a series of secluded gardens, which negotiate the site’s height difference of about 1.8 meters (6 feet). ‘scattered platforms, walls, and bamboo sheds make the whole site not directly perceived — only by exploring the yards can one get a glimpse of it,’ say the architects.

DL atelier qingshe inn
all images by sun haiting, zhu yumeng

 

 

according to DL atelier, these stepped gardens not only provide places to sit and relax, but the platforms also slow down the pace of guests’ circulation — allowing more time to take in the natural surroundings. accommodating the site’s previously existing trees, the diagonal walls break up the rational order of the original site, creating six outdoor courtyards. as well as being employed for the wall’s formwork, bamboo is also used overhead to shade the courtyards.

DL atelier uses bamboo-formed concrete walls to divide hotel courtyard in china

 

 

each of the four platforms are connected by water. a pink steel channel flows from the back garden to other areas of the site with all four areas filled with the sound of water, either static or moving, blocking the noises from the road. elsewhere, the independent inner courtyard is paved with red brick, while the public platform is paved with black brick. the material selection hopes to fit the surrounding natural mountains as well as the atmosphere of each courtyard.

DL atelier uses bamboo-formed concrete walls to divide hotel courtyard in china

DL atelier qingshe inn

DL atelier uses bamboo-formed concrete walls to divide hotel courtyard in china

DL atelier uses bamboo-formed concrete walls to divide hotel courtyard in china

DL atelier uses bamboo-formed concrete walls to divide hotel courtyard in china

DL atelier uses bamboo-formed concrete walls to divide hotel courtyard in china

DL atelier uses bamboo-formed concrete walls to divide hotel courtyard in china

DL atelier uses bamboo-formed concrete walls to divide hotel courtyard in china

DL atelier uses bamboo-formed concrete walls to divide hotel courtyard in china

DL atelier uses bamboo-formed concrete walls to divide hotel courtyard in china

DL atelier uses bamboo-formed concrete walls to divide hotel courtyard in china

 

 

project info:

 

architecture and landscape: DL atelier (liu yang, duan qi, ding yuewen, cai zhuoqun, guo yuqiao)
interior: warming house design (feng wenbo,li ru,chai ling)
photography: sun haiting, zhu yumeng

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
508,326 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine