DnA's dushan leisure center is topped with a spiraling walkway that offers elevated views

DnA's dushan leisure center is topped with a spiraling walkway that offers elevated views

DnA design and architecture has completed a leisure center in china’s zhejiang province that contains a visitor center, water sports facilities, and a gym. located at the foot of songyang county’s dushan mountain, a major landmark for the region, the ‘dushan leisure center’ is one of the area’s key tourism projects. ‘we take this project as the first meeting point of local residents and tourists in the county by considering the entire triangular harbor as a water park shared by both tourists and local communities,’ say the architects.

dna dushan leisure center
all images by wang ziling

 

 

DnA contained the majority of the project’s programs within a spiral-shaped structure, which houses the visitor facilities — a tea room and exhibition space. from here, an external walkway serves as a shortcut that leads to the gym at the far end. a meditation room, which is also capable of hosting other functions, is found on the level above. a circular opening in the roof of the meditation room allows sunlight to shine directly on different parts of the floor that relate to the 24 chinese solar terms. these refer to seasonal weather, wildlife, and farming activity.

dna dushan leisure center

 

 

neighboring the spiral building, a C-shaped structure serves as a circulation route for pedestrians, bicycles, and electric shuttles. the overall configuration provides an undulating walkway above the harbor, which offers constantly changing views of the famous mountain. to reaffirm the project’s relationship with nature, timber has been used for the building with glass curtain walls providing different gradients of translucency.

dna dushan leisure center

dna dushan leisure center

DnA's dushan leisure center is topped with a spiraling walkway that offers elevated views

DnA's dushan leisure center is topped with a spiraling walkway that offers elevated views

DnA's dushan leisure center is topped with a spiraling walkway that offers elevated views

DnA-dushan-leisure-center-lishui-china-designboom-1800b

DnA's dushan leisure center is topped with a spiraling walkway that offers elevated views

DnA's dushan leisure center is topped with a spiraling walkway that offers elevated views

 

 

project info:

 

name: dushan leisure center
location: dushan mountain, songyang county, lishui, zhejiang province, china
program: culture/ tourism
client: tourism development cooperation limited of songyang county
architecture design: DnA design and architecture
principle architect: xu tiantian
lighting design: zhang xin studio, architecture department of tsinghua university
structure system: assembly timber structure
gross floor area: 1,647 sqm
building foot print: 1,481 sqm
design period: 2016.10-2017.02
construction period: 2017.05-2018.12
photography: wang ziling

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

designboom will always be there for you

milan, new york, beijing, tokyo,  since 1999
X
5