dotze innovations studio redefines chinese courtyard in taiwanese house
 

dotze innovations studio redefines chinese courtyard in taiwanese house

 

when taking over a new project, dotze innovations studio intends to represent groundbreaking ideas and to narrate rich stories. located in changhua, taiwan, ‘courtyard house’ is an ambitious project for a three-generation family, situated on the roof of an existing one-story factory building. the initial design idea was to create a contemporary chinese courtyard house with a 回-shaped volume, where the living room is located in the middle of the patio and the bedrooms surround it.

dotze innovations studio courtyard house taiwan designboom
the house is hidden behind this hollow blockwork

 

 

 

the architectural result by dotze innovation studio is a layout with individual living units and shared family spaces connected by a looped corridor and separated by small light wells. each corner of the building has been equipped with sky-voids to provide the interiors with natural lighting and ventilation—each one has been designed as a small courtyard. each room has a private garden view, created for the occupant’s pleasure while blurring the visual boundary between inside and outside.

this project aims to redefine a modern chinese courtyard house and to explore how space can be divided individually but stay closely connected.

dotze innovations studio courtyard house taiwan designboom
entrance with water on the side

dotze innovations studio courtyard house taiwan designboom
dining and kitchen

dotze innovations studio courtyard house taiwan designboom
view from the kitchen to the entrance

dotze innovations studio courtyard house taiwan designboom
a corridor around the courtyard connects the individual rooms

dotze innovations studio courtyard house taiwan designboom
each bedroom shares a corner of the central patio

dotze innovations studio courtyard house taiwan designboom
the bedroom has been equipped with ventilation towers on the ceiling

dotze innovations studio courtyard house taiwan designboom
the living room is located at the center of the courtyard

dotze innovations studio courtyard house taiwan designboom
external view from the factory entrance

dotze innovations studio courtyard house taiwan designboom
design diagram

dotze innovations studio courtyard house taiwan designboom
floor plan

 

 

project info:

 

architects: tze-chun wei / dotze innovations studio
project location: taiwan
completion year: 2014
gross built area: 1132m2
photo credits: tze-chun wei

collaborators: arjr architects, itemdesign, ospace architects
design team: zhi-rui haung、chi-fung yeh 、zhe-xun yang、chun-li wang
contractor: tze-chun wei、arjr architects
structural engineer: wu-long huang
interior design: tze-chun wei
lighting design: vivie lin
construction consultants: zhi-rui haung, yu-cheng tang

 

 

designboom has received this project from our ‘DIY submissions‘ feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

 

edited by: juliana neira | designboom

    have something to add? share your thoughts in our comments section below.
    all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

    comments policy
    LOG IN
    designboom's comment policy guidelines
    generally speaking, if we publish something, it's because we're genuinely interested in the subject. we hope you'll share this interest and if you know even more about it, please share! our goal in the discussion threads is to have good conversation and we prefer constructive opinions. we and our readers have fun with entertaining ones. designboom welcomes alerts about typos, incorrect names, and the like.
    the correction is at the discretion of the post editor and may not happen immediately.

    what if you disagree with what we or another commenter has to say?
    let's hear it! but please understand that offensive, inappropriate, or just plain annoying comments may be deleted or shortened.

    - please do not make racist, sexist, anti-semitic, homophobic or otherwise offensive comments.
    - please don't personally insult the writers or your fellow commenters.
    - please avoid using offensive words, replacing a few letters with asterisks is not a valid workaround.
    - please don't include your website or e-mail address in your comments for the purpose of self-promotion.
    - please respect jury verdicts and do not discuss offensively on the competition results
    (there is only one fist prize, and designboom usually asks renown professionals to help us to promote talent.
    in addition to the awarded designs, we do feel that almost all deserve our attention, that is why we publish
    the best 100-200 entries too.)

    a link is allowed in comments as long as they add value in the form of information, images, humor, etc. (links to the front page of your personal blog or website are not okay). unwelcome links (to commercial products or services of others, offensive material etc. ) will be redacted. and, ... yes, spam gets banned. no, we do not post fake comments.

    PRODUCT LIBRARY

    a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

    architecture news

    ×
    keep up with our daily and weekly stories
    492,671 subscribers
    - see sample
    - see sample