dror envisions rising grass-covered disks for seoul share square
 
dror envisions rising grass-covered disks for seoul share square
oct 14, 2015

dror envisions rising grass-covered disks for seoul share square

dror envisions rising grass-covered disks for seoul share square
all images courtesy of studio dror

 

 

 

the new-york based studio dror proposed a new design for a square which was the site of the former national tax service building of seoul. part of an entry to a competition, the architectural response is based on creating an accessible public space, while being sensitive to the existing context and encouraging community spirit with a thus platform of self-expression.

studio-dror-seoul-share-square-historic-cultural-space-competition-designboom-02
the firm proposed a rising grass-covered disk platform

 

 

 

called the ‘seoul share square’, the dynamic proposal articulates around a physical and virtual plaza that serves as a platform for sharing ideas. the interesting form stands out among among the city’s urban fabric- bringing people from different industries, cultures and ages. visualized as a rising, tiered and layered surface, the grass-covered disks facilities as a recording stage. allowing the public to climb to their chosen height, the lifted stepped layout reflects a theater-style seating and provides unobstructed views.

dror-seoul-share-square-historic-cultural-space-competition-designboom-03
acting as a amphitheater and recording studio, the underside reveals seamless connections to public transportation

studio-dror-seoul-share-square-historic-cultural-space-competition-designboom-02
the square is always open: open mic, open stage, an open platform for ideas

studio-dror-seoul-share-square-historic-cultural-space-competition-designboom-02
the proposal was entered into the sejong-daero historic cultural space design competition

studio-dror-seoul-share-square-historic-cultural-space-competition-designboom-02
a distinctive layered platform would occupy the square

studio-dror-seoul-share-square-historic-cultural-space-competition-designboom-02
the disks’ stepped orientation echoes theater-style seating, providing unobstructed views from any vantage point

studio-dror-seoul-share-square-historic-cultural-space-competition-designboom-02
sectional drawing

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
507,226 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine