d+z architecten transforms warehouse into homey office in amsterdam
 
d+z architecten transforms warehouse into homey office in amsterdam d+z architecten transforms warehouse into homey office in amsterdam
oct 23, 2015

d+z architecten transforms warehouse into homey office in amsterdam

d+z architecten transforms warehouse into homey office in amsterdam
all images courtesy of d+z architecten + projectmanagers

 

 

 

located in amsterdam, d+z architecten + projectmanagers has transformed a warehouse into an office for a company working in tv advertisement. the concept behind the design aimed to turn the space into one that could look and feel ‘nicer than at home.’ the challenge was found when illuminating the dark space that only had a few big windows in the front façade and a patio to let light in.

d+z architecten
the house-shaped structures reinforce the home away from home theme

 

 

 

on the first floor, the darker areas of the building were used to facilitate work such as meeting rooms, reprography areas and for the bar. these areas were clustered and placed on a raised floor, allowing the boardroom to have a nice porch on one side and a bar on the other. cabinets were cleverly used to create a division between the bar/kitchen and the reprography areas.

d+z architecten
most of the workstations are located in open spaces to take advantage of the natural light

 

 

 

by designing house-shaped structures, the home-away-from-home idea was reinforced, providing shelter for those who need a private space to make a phone call or want to concentrate on working. most of the workstations are in open spaces but a handful of them are independent, with transparent glass partitions so light can flow freely. the brick wall gives the concrete environment character and strengthens the industrial look and feel of the whole office.

d+z architecten
the bar connects the light front of the building with the big windows to the more dark back side

 

 

 

the kitchen seamlessly transforms into a reception where the guests and employees get coffee and can wait, lounge or work around a modern fireplace that is also designed as a divider between waiting area and a library. fresh soup and lunch are served every day from the kitchen and the smell of fresh food combined with vintage carpets and lots of places to lounge helps the workers to feel ‘more than at home.’

d+z architecten
this long dividable table can be used for serving lunch

d+z architecten
the fireplace separates the lounge from the library

d+z architecten
one of the meeting rooms

d+z architecten
the raised floor allowed the boardroom to have a welcoming porch

d+z architecten
the houses provide shelter for those who need a private space to make a phone call

d+z architecten
vintage carpets and lots of places to lounge helps the workers to feel ‘more than at home’.

 

 

designboom has received this project from our ‘DIY submissions‘ feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

 

edited by: juliana neira | designboom

    have something to add? share your thoughts in our comments section below.
    all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

    comments policy
    LOG IN
    designboom's comment policy guidelines
    generally speaking, if we publish something, it's because we're genuinely interested in the subject. we hope you'll share this interest and if you know even more about it, please share! our goal in the discussion threads is to have good conversation and we prefer constructive opinions. we and our readers have fun with entertaining ones. designboom welcomes alerts about typos, incorrect names, and the like.
    the correction is at the discretion of the post editor and may not happen immediately.

    what if you disagree with what we or another commenter has to say?
    let's hear it! but please understand that offensive, inappropriate, or just plain annoying comments may be deleted or shortened.

    - please do not make racist, sexist, anti-semitic, homophobic or otherwise offensive comments.
    - please don't personally insult the writers or your fellow commenters.
    - please avoid using offensive words, replacing a few letters with asterisks is not a valid workaround.
    - please don't include your website or e-mail address in your comments for the purpose of self-promotion.
    - please respect jury verdicts and do not discuss offensively on the competition results
    (there is only one fist prize, and designboom usually asks renown professionals to help us to promote talent.
    in addition to the awarded designs, we do feel that almost all deserve our attention, that is why we publish
    the best 100-200 entries too.)

    a link is allowed in comments as long as they add value in the form of information, images, humor, etc. (links to the front page of your personal blog or website are not okay). unwelcome links (to commercial products or services of others, offensive material etc. ) will be redacted. and, ... yes, spam gets banned. no, we do not post fake comments.

    PRODUCT LIBRARY

    a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

    architecture news

    ×
    keep up with our daily and weekly stories
    491,189 subscribers
    - see sample
    - see sample