loading video...

earth-toned concrete walls intertwine to form hot spring hotel by studio A+ in china

Studio A+ composes Mu Feng Yue Hot Spring Hotel in Fengxi City

 

Mu Feng Yue Hot Spring Hotel, located in Fengxi New City, Shanxi Province, China, emerges as a retreat that seamlessly integrates with the natural environment, offering a tranquil atmosphere for guests. Studio A+’s architectural approach emphasizes harmony with nature, featuring minimalist facades and a rich interior that strategically places walls to redefine and choreograph space. The sunken courtyard, tailored to local conditions, provides an organic connection to the land. Materials like earth-toned, timber-textured concrete complement the natural surroundings. Key features include ‘rice paper lantern’ tearooms, reflecting pools, sloping water surfaces, and a Zen-inspired glass pavilion over water.

earth-toned concrete walls intertwine to form hot spring hotel by studio A+ in china
all images by Archi-translator

 

 

Studio A+’s hotel design engages in sustainable architecture

 

With six luxurious guest rooms, each equipped with an indoor pool, and eight outdoor pools, the 3,440 sqm hotel blends fine dining halls, tearooms, gardens, and seasonal flower beds. Adeptly incorporating an urban pumping station and power distribution facility, the building minimizes earth backfilling, utilizing the landscape to create a sunken courtyard. Temperature-sensitive skylights enhance air circulation while light-guiding openings channel daylight for energy efficiency. The rooftop, adorned with greenery, purifies air and collects rainwater, contributing to sustainable architecture and reducing long-term operational costs. The hotel, constructed by Studio A+ atop a pre-existing structure, demonstrates a profound respect for the site’s conditions and showcases thoughtful adaptation to the surroundings, making it an attractive option for those seeking peace and elegance away from the city.

earth-toned concrete walls intertwine to form hot spring hotel by studio A+ in china
Mu Feng Yue Hot Spring Hotel in Fengxi New City seamlessly integrates with the natural environment

earth-toned concrete walls intertwine to form hot spring hotel by studio A+ in china
the hotel offers guests a peaceful and refined sanctuary with minimalist facades and a rich interior

earth-toned concrete walls intertwine to form hot spring hotel by studio A+ in china
walls strategically placed choreograph space integrating the surroundings into the spatial experience

earth-toned concrete walls intertwine to form hot spring hotel by studio A+ in china
the sunken courtyard gives the impression of the structure emerging organically from the land

earth-toned concrete walls intertwine to form hot spring hotel by studio A+ in china
skylights enhance air circulation and regulate the indoor microclimate, infusing natural light into public spaces

mu-feng-yue-hot-spring-hotel-china-studio-a-plus-designboom-1800-2

materials like rich earth-toned, timber-textured concrete complement the natural hues of the surroundings

earth-toned concrete walls intertwine to form hot spring hotel by studio A+ in china
key features include ethereal ‘rice paper lantern’ tearooms, reflecting pools, and sloping water surfaces

mu-feng-yue-hot-spring-hotel-china-studio-a-plus-designboom-1800-3

the rooftop, abundant with greenery, purifies the air and harnesses rainwater, contributing to energy savings

earth-toned concrete walls intertwine to form hot spring hotel by studio A+ in china
10,000 sqm of exterior areas feature gardens, water features, lawns, and seasonal flower beds

earth-toned concrete walls intertwine to form hot spring hotel by studio A+ in china
the hotel provides luxurious guest rooms and outdoor pools with dedicated showers and lounges

 

1/2
light-guiding openings channel daylight to lower levels, promoting energy efficiency throughout the project
light-guiding openings channel daylight to lower levels, promoting energy efficiency throughout the project
the retreat seamlessly integrates with the natural environment, offering a tranquil atmosphere for guests
the retreat seamlessly integrates with the natural environment, offering a tranquil atmosphere for guests

project info:

 

name: Mu Feng Yue Hot Spring Hotel
architect: Studio A+ | @studioaplus_

location: Fengxi New City, Shanxi Province, China

photography: Archi-translator | @archi_translator

 

 

designboom has received this project from our DIY submissions feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

 

edited by: christina vergopoulou | designboom

KEEP UP WITH OUR DAILY AND WEEKLY NEWSLETTERS
suscribe on designboom
- see sample
- see sample
suscribe on designboom

ARCHITECTURE IN CHINA (1750)

CONCRETE ARCHITECTURE AND DESIGN (695)

HOTEL ARCHITECTURE AND DESIGN (662)

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

designboom will always be there for you

milan, new york, beijing, tokyo,  since 1999
X
5