envelope A+D: hayes valley clothing store for aether, san francisco
 
envelope A+D: hayes valley clothing store for aether, san francisco
jan 27, 2013

envelope A+D: hayes valley clothing store for aether, san francisco

‘hayes valley clothing store for aether’ by envelope A+D, california, united statesimage © aether

 

 

outdoor clothing company aether apparel has just opened their new ‘hayes valley store’ hosted by the proxy project in san francisco, california. designed by local practice envelope A+D in collaboration with chris french metal, the project consists of three standard – 8-foot by 9.6-foot by 40-foot – shipping containers stacked on top of one another and offset slightly. the cantilevering section is cut out and encased in glass to create a striking element hovering above the main entrance. reclaimed oak floors break up the otherwise industrial metal character of the materials, complete with a conveyor beltthat penetrates all three floors constantly rotating perched articles of clothing throughout all the spaces.

 

 

construction processvideo © aether

 

 

envelope A+D: hayes valley clothing store for aether, san franciscostreet-side entranceimage © aether

 

 

envelope A+D: hayes valley clothing store for aether, san franciscobacksideimage © aether

 

 

envelope A+D: hayes valley clothing store for aether, san franciscoside entrance from parking lotimage © aether

 

 

envelope A+D: hayes valley clothing store for aether, san franciscoimage © aether

 

 

envelope A+D: hayes valley clothing store for aether, san franciscoconnections of the three containersimage © aether

 

 

envelope A+D: hayes valley clothing store for aether, san franciscocantilevering glass area over main entranceimage © aether

 

 

envelope A+D: hayes valley clothing store for aether, san franciscoimage © aether

 

 

envelope A+D: hayes valley clothing store for aether, san franciscoimage © aether

 

 

envelope A+D: hayes valley clothing store for aether, san franciscoentryimage © aether

 

 

envelope A+D: hayes valley clothing store for aether, san franciscointerior, double-height space on the first two floorsimage © aether

 

 

envelope A+D: hayes valley clothing store for aether, san franciscoside entranceimage © aether

 

 

envelope A+D: hayes valley clothing store for aether, san franciscohanging shelving system adds to the style of the interiorimage © aether

 

 

envelope A+D: hayes valley clothing store for aether, san franciscoimage © aether

 

 

envelope A+D: hayes valley clothing store for aether, san franciscocantilevering area looking out over the bottom floorimage © aether

 

 

envelope A+D: hayes valley clothing store for aether, san franciscolounge areaimage © aether

 

 

envelope A+D: hayes valley clothing store for aether, san franciscoclothing conveyor beltimage © aether

 

 

envelope A+D: hayes valley clothing store for aether, san franciscoimage © aether

 

 

envelope A+D: hayes valley clothing store for aether, san franciscoimage © aether

  • You actually make it appear so easy together with your presentation but I find this matter to be actually something that I think I’d by no means understand. It seems too complicated and extremely huge for me. I’m looking ahead for your next put up, I will attempt to get the hold of it!

    Online outdoors stores
  • the cost of shipping container construction is actually more than timber frame. the only “benefit” is being “green” by recycling materials. As Roberto pointed out, this is a fake. this is purely a marketing move.

    anyway, the shipping container thing is getting played out in hayes valley. time to switch it up. lets get some new ideas going SF Planning Department.

    the big
  • It could be great, BUT the container is new, brand new. Not recycled, not taken from the mountains and mountains of containers that this movement was intended to cope with. Green posing rears it’s vile head again.

    Bedlamite23
  • great idea for a small space, low installation cost, material and time, especially the mobility to explore other places. I believe that the cost and beneficial it can be advantageous to sell products with low added value. It would be interesting to have an idea of ​​the cost per square meter installed without ground etc, only containers. Congratulation. RW

    Roberto Wagner
  • Looks real good for a micro-store. Perfect for Japan too.

    mArkW

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
506,253 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine