eureka + g architects studio complete roadside ono-sake warehouse in japan
 

eureka + g architects studio complete roadside ono-sake warehouse in japan

a collaborative project saw the ‘ono-sake warehouse’ completed in the border of a commercial and residential district in tsukuba, ibaraki, japan. the multi-functional building has been designed to offer the local community an extensive store, office space and storage. the industrial aesthetic addressed by the simple material palette chosen and used throughout.

eureka + g architects studio complete roadside ono-sake warehouse in japan
all images © hideki ookura

 

 

g architects studio and eureka studio worked together to construct the scheme that composes of logistics warehousing, shops, and offices for a liquor store that stores and sells adjacent to a roadside. inside, the double-height space is finished in wood where the two functions: storage and shopping, are separated into two distinct spaces. on the exterior a steel light-weight staircase leads up to a terrace area that also has access to the upper level grocery area.

eureka + g architects studio complete roadside ono-sake warehouse in japan
a glass entry leads straight into the liquor store

eureka + g architects studio complete roadside ono-sake warehouse in japan
the warehouse is located in ibaraki, japan

eureka + g architects studio complete roadside ono-sake warehouse in japan
the building consisting of two floors offer storage of alcohol

eureka + g architects studio complete roadside ono-sake warehouse in japan
the open-plan space, aims to be a welcoming space for the local residents

eureka + g architects studio complete roadside ono-sake warehouse in japan
storage unit

eureka + g architects studio complete roadside ono-sake warehouse in japan
a staircase leads up to a wooden terrace

eureka + g architects studio complete roadside ono-sake warehouse in japan
the structure is made with wood, steel and plaster

eureka + g architects studio complete roadside ono-sake warehouse in japan
a steel staircase climbs up to the side of the building

eureka + g architects studio complete roadside ono-sake warehouse in japan
at night the ono-sake warehouse is illuminated from within

 

 

project info:

 

 

name: ono-sake warehouse
location: tsukuba, ibaraki, japan
program: shop, office, storage
architects: eureka + g architects studio
design team: junya inagaki, satoshi sano, takuo nagai, eisuke hori
/ eureka + ryohei tanaka, gwangbeom heo/ g architects studio
structural engineering: takuo nagai, the university of shiga prefecture/eureka
environmental engineering: hori eisuke, kindai university/eureka
client: ono-sake-ten
area: 494 sqm
completion: 2016

 

Save

Save

Save

Save

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
508,033 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine