far workshop revives chinese lodge as wine cellar marked by black concrete columns

far workshop revives chinese lodge as wine cellar marked by black concrete columns

far workshop transforms abandoned relic into wine cellar

 

Shanghai-based Far Workshop has transformed an historic lot of land in China’s countryside and its underground and overground into a wine cellar. Prior to the renovation, the site’s underground concrete vault was originally used for grain storage, meanwhile the traditional lodge was left abandoned for years.

 

Now, the vault sits as a wine cellar including a space for tasting, and the lodge serves as welcoming entrance to receive guests. Both spaces are united by an atmosphere that fuses a modern ambience with the site’s quality of a ‘relic’ to be preserved. Further, the design team has re-landscaped the site to restore its natural qualities, extending the structure with a canopy and rows of textured black concrete columns that create dynamic viewpoints and echo the woodlands beyond.

far workshop revives chinese lodge as wine cellar marked by black concrete columns
a revival and extension of an abandoned lodge | all images © Far Workshop

 

 

abstracted black concrete in dialogue with chinese countryside

 

The Chinese wine cellar blends into its engulfing countryside environment with the integration of rustic columns that form the dominant visual language of the project. Defining both the entrance to the wine cellar and the boundary of the land, the concrete elements lend a sculptural presence, while standing in dialogue with the natural landscape and the adjacent structure’s plastered facade.

 

Interdisciplinary design firm Far Workshop has diverged from the standard industrialized concrete column expressions which are often reminiscent of stones. Instead, the team uses a black and rough, abstracted finish in a unique expression that tones down such representation and balances over the figurative image. Embracing craftsmanship of casted forms, the columns express their raw materiality, and cracks, holes, and uneven surfaces are left untreated to adorn the surfaces. In doing so, each of the casted columns maintain individuality from one another despite expressing the same formwork. 

far workshop revives chinese lodge as wine cellar marked by black concrete columns
the canopy extends out from the original building, echoing its form

far workshop revives chinese lodge as wine cellar marked by black concrete columns
Far Workshop transforms abandoned land and its structural remnants into a wine cellar

chinese-wine-cellar-renovation-far-workshop-designboom-5

a row of columns echoing the natural woodland backdrop

far workshop revives chinese lodge as wine cellar marked by black concrete columns
the columns define the building’s entrance and the site’s boundary

far workshop revives chinese lodge as wine cellar marked by black concrete columns
the site has been re-landscaped and restored

far workshop revives chinese lodge as wine cellar marked by black concrete columns
a sculptural quality

far workshop revives chinese lodge as wine cellar marked by black concrete columns
the underground vault for Chinese wine storage

far workshop revives chinese lodge as wine cellar marked by black concrete columns
room for wine tasting

 

 

1/3
casted model to explore the form and material of the columns
casted model to explore the form and material of the columns
casted model to explore the form and material of the columns
casted model to explore the form and material of the columns
site drawing
site drawing

project info:

 

name: Chinese wine cellar renovation
architecture: Far Workshop
location: China

 

 

designboom has received this project from our DIY submissions feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

 

edited by: ravail khan | designboom

KEEP UP WITH OUR DAILY AND WEEKLY NEWSLETTERS
suscribe on designboom
- see sample
- see sample
suscribe on designboom

happening now! sky-frame’s ‘my point of view’ film presents david montalba’s surf-inspired architecture in malibu, using their expansive glass doors for uninterrupted ocean views – see the whole video on designboom! 

architecture in china (1800)

concrete architecture and design (719)

renovation architecture and design (789)

winery architecture and design (68)

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

X
5