ferrer arquitectos: los almendros social centre
 
ferrer arquitectos: los almendros social centre
aug 18, 2012

ferrer arquitectos: los almendros social centre

‘los almendros’ by ferrer arquitectos, almeria, spain image © david frutos all images courtesy of ferrer arquitectos

with offices in spain and the UK, ferrer arquitectos have completed the ‘los almendros’, a social center in almeria, spain. the covered public square rests on elevated terrain, offering a design with an emphasis on the city view while connecting the encompassing context of blocks. a cafe and terrace projects over the site, resting upon a roof that emerges from the ground. the exterior expresses the volumes which contain the different and complementing functions. a singular canopy unifies the diverse forms.

ferrer arquitectos: los almendros social centre exterior image © david frutos

ferrer arquitectos: los almendros social centre view into lobby from outside image © david frutos

ferrer arquitectos: los almendros social centre lobby image © david frutos

ferrer arquitectos: los almendros social centre auditorium image © david frutos

ferrer arquitectos: los almendros social centre at dusk image © david frutos

ferrer arquitectos: los almendros social centre site plan

ferrer arquitectos: los almendros social centre floor plan / level 0 1. reception 2. lobby 3. offices 4. city police 5. multipurpose room 6. nursery 7. translation 8. cafeteria 9. terrace

ferrer arquitectos: los almendros social centre floor plan / level -1 10. library 11. play center 12. classroom 13. assembly hall 14. staff room 15. car park 16. installations

ferrer arquitectos: los almendros social centre section

ferrer arquitectos: los almendros social centre elevation

project info:

project: ‘los almendros’ social center location: sierra de tabernas street, almería developer: almería city councyl architect: josé ángel ferrer architectural technologist: manuel alonso internal collaborators: antonio garcía, antonio palenzuela, fernando mateos, miguel garcía haro external collaborators: sondeal and secoal ingenieros contractor: ute copsa-salcoa photography: david frutos total cost: 2.702.191,00 EUR built area: 2.918,84 m2

  • Looks really, really cheap.

    internautas

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
508,021 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine