gabion cages filled with local stones support villa beusi's verdant terraces in italy

gabion cages filled with local stones support villa beusi's verdant terraces in italy

‘villa beusi’ by italian architecture studio calvi ceschia viganò is a single-family home that nestles within a verdant stepped terrain in the coastal town of sanremo. surrounded by olive trees, the residence rests on a degraded agricultural land that has been restored and transformed through multi-level terraces and retaining walls that combine concrete and stone-filled metal gabion cages. the building itself occupies the upper zone of the site, and features floor-to-ceiling openings that offer scenic views of the mediterranean sea in front.gabion cages filled with local stones support villa beusi's verdant terraces in italyall images by aldo amoretti

 

 

calvi ceschia viganò has set ‘villa beusi’ on an agricultural land which looked like a large concrete platform with abandoned asbestos warehouses that stood in a disorderly way. the italian architecture studio redeveloped the site to reconnect it to its surrounding natural environment, demolishing the existing, dilapidated buildings, and carrying out the necessary remediation of the land. the spaces and uses of the new building and the surrounding open areas are determined by the existing landscape, which has been enriched by new the planting of new trees, an orchard and a herb garden.gabion cages filled with local stones support villa beusi's verdant terraces in italy

 

 

the new, multi-level terraces mitigate the changes in altitude and are supported by concrete walls and gabion cages filled with stones found on site. climbing vines are planted to cover the reinforced-concrete walls, while an ornamental garden and grassy pebbles are found closer to the house. placed on the upper part of the terrain, the house takes its cues from the area’s vernacular architecture, and develops through an alternation of volumes that become thinner and wider in the search for balanced relationships with the landscape. its construction combines wood and concrete, and moves back from the roof to make way for covered mediation spaces.gabion cages filled with local stones support villa beusi's verdant terraces in italy

calvi-ceschia-vigano-villa-beusi-house-italy-designboom-large2
gabion cages filled with local stones support villa beusi's verdant terraces in italy

gabion cages filled with local stones support villa beusi's verdant terraces in italy

calvi-ceschia-vigano-villa-beusi-house-italy-designboom-large

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

URBANUS transforms ruinous hutong in beijing with sinuous intervention May 03, 2021
URBANUS transforms ruinous hutong in beijing with sinuous intervention
URBANUS fills the space between its organic hutong intervention and the original building with a surface of mirrored glass.

designboom will always be there for you

milan, new york, beijing, tokyo,  since 1999
X
5