gad · line+ studio's wellness retreat has a pool overlooking china's rural landscape

gad · line+ studio's wellness retreat has a pool overlooking china's rural landscape

gad · line+ studio has added three recreational structures to a complex of buildings in rural china. located on mount tai in dongximen, a typical mountain village in the country’s shandong province, the project seeks to serve as a sustainable catalyst for development in the region, which, despite its natural beauty, is suffering from depopulation and economic depression.

gad line studio jiunvfeng
all images © zystudio, unless otherwise stated

 

 

conceived by gad · line+ studio as a ‘strategic response to nature’, the ‘jiunvfeng bubble pool’ joins a visitor center that the firm completed at an earlier date. meanwhile, accommodation for visitors is found at the foot of the mountain. pictured here, the latest addition comprises three separate volumes: a pool, a gym, and changing rooms. the semi-outdoor pool area features a white roof canopy that rises from the ground and protrudes towards the mountains.

gad line studio jiunvfeng

 

 

the gym is oriented to face the village, while the structure containing the changing rooms is more private and introverted. ‘far away from the hustle and bustle of the city and the high-speed pace of life, you may find a place for yourself in the mountains and forests,’ say the architects. ‘jog, bathe, meditate, and return to nature and dialogue with the distant mountains.’ see more projects by gad · line+ studio on designboom here, including a renovated hotel, also in rural china.

gad line studio jiunvfeng

gad line studio jiunvfeng

gad line studio jiunvfeng

gad-line+-studio-jiunvfeng-bubble-pool-mount-tai-designboom-1800b

gad line studio jiunvfeng

gad line studio jiunvfeng

gad · line+ studio's wellness retreat has a pool overlooking china's rural landscape

gad · line+ studio's wellness retreat has a pool overlooking china's rural landscape

gad · line+ studio's wellness retreat has a pool overlooking china's rural landscape

gad · line+ studio's wellness retreat has a pool overlooking china's rural landscape
floor plan / level 0 | image © gad · line+ studio

gad · line+ studio's wellness retreat has a pool overlooking china's rural landscape
curved steel structure | image © gad · line+ studio

 

 

project info:

 

name: jiunvfeng bubble pool and supporting facilities on mount tai
location: daiyue district, tai’an city, shandong province
design firm: gad · line+ studio (architecture, interior, landscape)
chief architect/project leader: meng fanhao
design team: meng fanhao, zhu min, zhang erjia, xu hao, zhu jun, jin xin, li shangyang, deng hao, hu jinwei, zhou xinyi, jin jianbo, chi xiaomei
floor area: 280.26 square meters
design period: 2019/02-2019/05
construction period: 2019/09-2020/06
client: lushang pusu (tai’an) cultural tourism development co., ltd.
structure coordination and construction: hangzhou zhongpu building technology co., ltd.
structure: steel
materials: steel, white spray, mirror stainless steel
photography: zystudio

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

ARCHITECTURE IN CHINA(1147)

DBINSTAGRAM(973)

GAD · LINE+ STUDIO(5)

POOLS(70)

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

designboom will always be there for you

milan, new york, beijing, tokyo,  since 1999
X
5