ginseng showroom by sml + the cornerz reinterprets traditional cultivating structure as retail area

ginseng showroom by sml + the cornerz reinterprets traditional cultivating structure as retail area

in translating a traditional structure used to cultivate ginseng into a modern interior feature, SML + the cornerz architects deliver an exhibition and promotion shop for korean brand punggi that immerses visitors in the plant’s long history and production. the house of ginseng features a minimal, all-white interior completed with a timber ‘sampoeojang’ structure that acts as the showroom’s retail area.

ginseng showroom by sml + the cornerz reinterprets traditional cultivating structure as retail area

 

 

the architects reinterpreted the sampoeojang, a lightweight module that provides shade for ginger to grow, as the store’s main attraction where visitors can learn more about the cultivation process of the plant and purchase punggi’s ginseng. the rest of the showroom consists of the promotion hall lobby and the exhibition area that features a continuous curved wall narrating the brand’s history. the all-white interior and timber structure merge through the store’s counters where a gradient finish brings the two materials together.

ginseng showroom by sml + the cornerz reinterprets traditional cultivating structure as retail area

ginseng showroom by sml + the cornerz reinterprets traditional cultivating structure as retail area

ginseng showroom by sml + the cornerz reinterprets traditional cultivating structure as retail area  

ginseng showroom by sml + the cornerz reinterprets traditional cultivating structure as retail area

ginseng showroom by sml + the cornerz reinterprets traditional cultivating structure as retail area

ginseng showroom by sml + the cornerz reinterprets traditional cultivating structure as retail area

ginseng showroom by sml + the cornerz reinterprets traditional cultivating structure as retail area

ginseng showroom by sml + the cornerz reinterprets traditional cultivating structure as retail area

ginseng showroom by sml + the cornerz reinterprets traditional cultivating structure as retail area

ginseng showroom by sml + the cornerz reinterprets traditional cultivating structure as retail area

ginseng showroom by sml + the cornerz reinterprets traditional cultivating structure as retail areaginseng showroom by sml + the cornerz reinterprets traditional cultivating structure as retail area ginseng showroom by sml + the cornerz reinterprets traditional cultivating structure as retail area

ginseng showroom by sml + the cornerz reinterprets traditional cultivating structure as retail area

ginseng showroom by sml + the cornerz reinterprets traditional cultivating structure as retail area

project info:

 


project name: the house of ginseng
design studio: sml and the cornerz
location: 
#47 Ohyeon-ri, Bonghyeon-myeon, Yeongju-si, Gyeongsangbuk-do, Republic of Korea
type: showroom, shop
total floor area: 295 m2
client: punggi ginseng nonghyup 

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

designboom will always be there for you

milan, new york, beijing, tokyo,  since 1999
X
5