gl / sasaki yusuke + sekiguchi satomi: room n3w
 
gl / sasaki yusuke + sekiguchi satomi: room n3w
jun 21, 2011

gl / sasaki yusuke + sekiguchi satomi: room n3w

‘room n3w’ by in sapporo hokkaido, japan image courtesy of nagai anna

japanese firm gl / sasaki yusuke + sekiguchi satomi has completed an apartment renovation located in sapporo hokkaido, japan. originally divided into multiple spaces along the south facade, this now unified and spacious room features an open plan organization that eliminates isolating walls. an oversized and centrally located wooden table measuring 1.2m by 4.8m bridges the kitchen and a large bookshelf. the surface doubles as a dining table or writing desk and its large dimensions allow inhabitants to have a meal and work simultaneously without interfering with each other.

gl / sasaki yusuke + sekiguchi satomi: room n3w working at the table image courtesy of nagai anna

the long side of the table parallels a series of windows and features a raised continuous bench made of engawa – traditional wooden strip of flooring – that serves as a greenhouse, relaxation nook and additional dining seating. ideal for large gatherings or contemplative study, this renovation allows a variety of possibilities for residents to transform the space.

gl / sasaki yusuke + sekiguchi satomi: room n3w tending to the greenhouse image courtesy of nagai anna

gl / sasaki yusuke + sekiguchi satomi: room n3w a small gathering at the table image courtesy of nagai anna

gl / sasaki yusuke + sekiguchi satomi: room n3w the table image courtesy of nagai anna

gl / sasaki yusuke + sekiguchi satomi: room n3w lounging on the engawa bench image courtesy of nagai anna

gl / sasaki yusuke + sekiguchi satomi: room n3w model showing different interactions occurring within the space image courtesy of gl

gl / sasaki yusuke + sekiguchi satomi: room n3w model image courtesy of gl

gl / sasaki yusuke + sekiguchi satomi: room n3w model image courtesy of gl

gl / sasaki yusuke + sekiguchi satomi: room n3w

(left) floor plan before (right) floor plan after

designboom has received this project from our ‘DIY submissions‘ feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication.

  • there’s one exterior space and you can’t access it properly, how does that work?

    Britney
  • Um, what’s the specialness of this project? A room with a big window seat. (Which are typically underused in most spaces where they exist.)

    Slightlycranky
  • where are they ‘before’ photos?

    Annie B
  • It’s very misleading when you say “…has completed…” This project is 6 years old.

    Erin

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
507,099 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine