the green curved walls in this seoul house feature hidden storage, by daniel valle architects
 

the green curved walls in this seoul house feature hidden storage, by daniel valle architects

madrid-based daniel valle architects’ house is located in a three-story building from the early 90s located in the center of seoul. it is common for this type of buildings to have bearing walls structural system which allows for very subtle spatial transformations. taking this into consideration, the proposal for renovation redefines a new service area placed in the middle of the house acting as a transition zone between living and private spaces.

the green curved walls in this seoul house feature hidden storage, by daniel valle architects

 

 

the new area is revealed towards the living space with a green curved wall that wraps the two existing bathrooms, new closets and storage areas without the need to demolish any existing bearing walls. the vertical MDF curved-section pieces of the wall give texture and color to the space in contrast with the neutral character of the remaining walls.

the green curved walls in this seoul house feature hidden storage, by daniel valle architects
all doors closed position

 

 

daniel valle has turned one of the existing bedrooms into an extension of the living room by removing the door and increasing the width of the opening between the spaces. this way the studio managed to let more natural light into the living space from the existing window located in the former bedroom. a three-meter-long table, placed in the living room, acts as a central piece of the house can be used as a dining table in the area next to the kitchen and as a study table in the areas next to the bookshelves. 

the green curved walls in this seoul house feature hidden storage, by daniel valle architects
all doors opened position

 

the green curved walls in this seoul house feature hidden storage, by daniel valle architects
due to the small area available for the kitchen, this ‘green wall’ stores some of the house appliances such, as the washing machine or kimchi refrigerator

 

the green curved walls in this seoul house feature hidden storage, by daniel valle architects

 

the green curved walls in this seoul house feature hidden storage, by daniel valle architects

 

the green curved walls in this seoul house feature hidden storage, by daniel valle architects
before renovation

the green curved walls in this seoul house feature hidden storage, by daniel valle architects
living space sketch

the green curved walls in this seoul house feature hidden storage, by daniel valle architects
before renovation layout

 

 

the green curved walls in this seoul house feature hidden storage, by daniel valle architects
proposed layout

the green curved walls in this seoul house feature hidden storage, by daniel valle architects
proposed layout plan

 

designboom has received this project from our ‘DIY submissions‘ feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

 

edited by: maria erman | designboom

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
507,090 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine