h2o architectes: the cabin in the french alps
 
h2o architectes: the cabin in the french alps
oct 23, 2012

h2o architectes: the cabin in the french alps

‘the cabin’, by h2o architectes, les menuires, france image © julien attard all images courtesy of h2o architectes

 

 

 

 

french firm h2o architectes has created ‘the cabin’ within a ski resort in the snowy mountains of les menuires, france. a wooden curved wall filled with habitable voids runs through this existing apartment, increasing the living space while leaving the original structure untouched. constructed in 1965, the 55 square meter unit was too segmented and needed to give a sense of separation to the 8 beds which were already present.

h2o architectes: the cabin in the french alps couches, beds and storage are integrated into the curved wooden wall images © julien attard

 

 

 

turning the walls into the furniture eliminated the need to cram individual pieces into the tight floor area. linking the functions, the element opens the living space while placing daily necessities all right next to each other. stacked sleeping quarters and storage frame entries to separate bedrooms. children may climb into the voids placed at different heights.

h2o architectes the cabin a reading corner with attached lights image © julien attard

 

 

surfaces of light birch plywood project a cozy atmosphere even with its contemporary form. a corner with panoramic window views has an attached light for reading. a rolling curtain system runs through the middle of the room to give privacy as needed. a permanent divider screens the adjacent kitchen and bathroom.

h2o architectes the cabin a curtain may be drawn to separate the spaces image © julien attard

h2o architectes the cabin kitchen image © julien attard

h2o architectes: the cabin in the french alps doors and cubbies may be closed images © julien attard

h2o architectes: the cabin in the french alps images © julien attard

h2o architectes: the cabin in the french alps entry to bedroom from living area image © julien attard

h2o architectes: the cabin in the french alps separate bedroom + desk images © julien attard

h2o architectes: the cabin in the french alps floor plan / new

h2o architectes: the cabin in the french alps floor plan / original

h2o architectes: the cabin in the french alps axonomentric

h2o architectes: the cabin in the french alps program

 

project info:

design architects: h2o architectes program: interior design of a ski resort apartment in menuires, france location: aravis 520, les ménuires (73440), france client: private area: 55m²  date: delivered summer 2012

  • Not squared … is nice! … it’s possible! Good.

    Alagp
  • no external?! regardless of what was designed, context is so important.

    oneeyedamoeba

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
508,132 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine