HAEAHN + H architecture selected to build large office complex in seoul
all images courtesy of HAEAHN architecture / H architecture

 

 

 

in collaboration with new york-based H architecture, korean practice HAEAHN has been selected to design a new office complex adjacent to seoul’s national assembly building. located in yeoido, a large island in the han river, the scheme will house five distinctive programs: a press center with a briefing room; a highly-equipped smart work center, (which serves as a remote workplace for commuting officers and ministers from the government); supplementary office space; underground parking; and further facilities such as a restaurant, a banquet hall and various retail outlets accessible to both workers and the general public.

HAEAHN architecture H architecture national assembly complex seoul korea designboom
the front garden is populated with plenty of tall trees

 

 

 

the physical attributes of the plot are likened to that of a public park. therefore, the site serves as an intimate gathering and resting place, populated with an abundance of tall trees. the architecture preserves this park-like atmosphere by intentionally keeping the building’s height to a minimum. the squared roof correlates with the original masterplan, while the dramatic oscillation of the floor plates gradually transforms the building into a stepped-trapezoid.

HAEAHN architecture H architecture national assembly complex seoul korea designboom
the dramatic oscillation of the floor plates gradually transforms the building into a stepped-trapezoid

 

 

 

the entrance of the building celebrates a communal area for public use that houses a 1,200-seat restaurant, a multi-purpose banquet hall, a gym, and a host of retail spaces. above, the program is stacked by function with each floor containing a different program. a courtyard at the center of the building acts as a hub, connecting all of the site’s communal spaces including the entry hall, lounges, and rest areas. a landscaped garden provides intimate spaces to gather, offering opportunities for impromptu meetings and events.

HAEAHN architecture H architecture national assembly complex seoul korea designboom
a courtyard at the center of the building creates a community hub

HAEAHN architecture H architecture national assembly complex seoul korea designboom
a press center includes an adjoining briefing room

HAEAHN architecture H architecture national assembly complex seoul korea designboom
the complex’s ‘smart work center’

 

drawings

 

project info:

 

architects: HAEAHN architecture + H architecture
design architect: taeman  kim + changhak choi
project architect: hyunhwa jung

project team:
HAEAHN: seongho an, byoungsool lee, minkang shin, youngjun shin, ohtak kwon, yohan bahc, jinyoung bae, sanghu yu, nari shin (architectural design); haengsook lee, moonhwan yum (visualization); hyung-seok lee (landscape); su-jung han (graphic)/ H architecture: minbum koo


 

location: national assembly complex, seoul, korea

program: office space, briefing rooms, broadcast facility, welfare facility, restaurant, retail, landscape gardens
client: the national assembly of republic of korea, national assembly secretariat

gross area: 23,750 sqm (266,372 sqf)

status: competition winner 2015