alphaville: hall house 1
 
alphaville: hall house 1
nov 16, 2008

alphaville: hall house 1

alphaville: hall house 1

 

 

 

hall house was designed by alphaville architects for a young couple with one child in otsu – shiga, japan. the limited budget and space requirements were tough, but the architects also had to deal with a oddly shaped and tiny site that was on an incline to boot. inside the architects began with a garage at the lowest point then moved into a living space with theatre and billiards. from there, the house steps up to the kitchen and dinning area and then further upwards toward the bedroom and bathroom. a terrace sites at the mid point between the bedroom and kitchen levels. the architects used a monocoque form made from reinforced concrete to achieve this compact living quarters.

alphaville: hall house 1

alphaville: hall house 1

alphaville: hall house 1

alphaville: hall house 1

alphaville: hall house 1

 

 

photographs courtesy of alphaville & kei sugino
  • what were the “limited budget” exactly?

    tosh

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
507,100 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine