HAO design renovates compact taiwanese apartment in kaohsiung city
images by hey! cheese

 

 

 

taiwanese practice HAO design has completed its latest interior renovation project in the city of kaohsiung. conceived as a ‘block village’, the compact dwelling is connected via a chunky timber stairway that leads to a mezzanine. this elevated area of the plan contains the master bedroom and an enclosed dressing room. the home’s primary accommodation is found below, with a brightly lit living and dining space adjoining ancillary living areas.

HAO design studio block village interiors kaohsiung city taiwan designboom
the entrance with allocated footwear storage

 

 

 

pinewood features have been used throughout the residence, with a pale green finish employed across walls and other surfaces. large sections of glazing not only ensure that the property is well illuminated, but also create a series of visual connections with direct sightlines between the home’s split storeys.

HAO design studio block village interiors kaohsiung city taiwan designboom
the compact dwelling is connected via a chunky timber stairway

HAO design studio block village interiors kaohsiung city taiwan designboom
the kitchen and dining area is found at the lower level

HAO design studio block village interiors kaohsiung city taiwan designboom
the residence is brightly lit throughout

HAO design studio block village interiors kaohsiung city taiwan designboom
a secluded tatami room is positioned next to a small study area

HAO design studio block village interiors kaohsiung city taiwan designboom
the elevated area of the plan contains the master bedroom

HAO design studio block village interiors kaohsiung city taiwan designboom
views are provided from the bedroom to the lower level

HAO design studio block village interiors kaohsiung city taiwan designboom
pinewood features have been used throughout the residence

HAO design studio block village interiors kaohsiung city taiwan designboom
the enclosed dressing room

 

drawings

 

project info:

 

design: HAO design studio
location: kaohsiung city, taiwan
area: 40 sqm
year: 2015
photography: hey! cheese