HAO design's apartment renovation in taiwan includes a children's slide
 
HAO design's apartment renovation in taiwan includes a children's slide
nov 10, 2015

HAO design's apartment renovation in taiwan includes a children's slide


HAO design’s apartment renovation in taiwan includes a children’s slide
all images by hey! cheese

 

 

 

taiwanese office HAO design has completed the interior renovation of an apartment in kaohsiung city, conceived as a ‘family playground’. the brief was to create an open living space for a young couple, allowing them to spend more time with their children. consequently, the design team placed an emphasis on designated recreational areas integrated within the overall design.

HAO design studio the family playground interiors taiwan designboom
upon entering the dwelling, the visitor is greeted with a large leisure and recreation area

 

 

 

upon entering the dwelling, the visitor is greeted with a 60 square meter ‘leisure and recreation area’ organized around a centrally positioned table. the focal point of the design is a slide, which can be readily disassembled and put away, increasing the amount of floor space available. this feature is complemented with a swing, forming an intimate play area for the home’s young inhabitants.

HAO design studio the family playground interiors taiwan designboom
the living space is organized around a centrally positioned table

 

 

 

the kitchen is seen as a transitional area between the house’s public and private spaces. a lattice of carefully designed storage areas surround an island unit, containing various cooking equipment. a blackboard-wall serves as a message board for the entire family, and provides the children with a surface to sketch on.

HAO design studio the family playground interiors taiwan designboom
the focal point of the design is a movable slide

HAO design studio the family playground interiors taiwan designboom
the slide is complemented with a swing, forming an intimate play area

HAO design studio the family playground interiors taiwan designboom
a blackboard-wall serves as a message board for the entire family

HAO design studio the family playground interiors taiwan designboom
the kitchen is seen as a transitional area between the house’s public and private spaces

HAO design studio the family playground interiors taiwan designboom
an intimate lounge area

HAO design studio the family playground interiors taiwan designboom
the design is populated with various areas for storage

HAO design studio the family playground interiors taiwan designboom
the couple’s master bedroom

HAO-design-studio-the-family-playground-interiors-taiwan-designboom-1
floor plan illustrating the 60 square meter property

 

 

project info:

 

location: kaohsiung, taiwan city
area: 138 sqm
completed: 2015
type: residential
photography: hey! cheese

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
505,838 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine