managed by Q merges two sides of a business that rarely meet: the high-tech IT headquarters with the daily grit of office cleaning and management. HAO and studio A+H’s new ‘managed by Q’ HQ office is located in soho, new york and is designed to reflect the Q brand directly, emphasizing simultaneously hard work and an inclusive and inviting office environment.


HAO and studio A+H’s new ‘managed by Q’ HQ office is located in soho, new york

 

 

the new york based firms HAO and studio A+H have designed around two main ideas — the flexible office space and the program specific wall. the new MBQ-HQ creates a balance that caters to core of the MBQ brand: an office that has the ability to evolve and change on a daily basis while still maintaining its core design identity


the project is conceived with the idea of a flexible office space

 

 

throughout the main space, natural materials and an array of flexible and operable objects allow for a light and playful interior that can change at any given moment on both larger and smaller scales. the flexible office space allows for a continuous ebb and flow of activity throughout the day with the only fixed element being the centrally placed Q station, a combined standing meeting and reception desk that act as a fulcrum for the diversity around it.


natural materials and an array of flexible and operable objects allow for a light interior

 

 

within the main space, movable full-height raked seating bleachers can be rolled around to physically alter the main space in scale and set up a variety of configurations ranging from smaller scale meeting areas to the monthly all-hands gatherings for hundreds of people. in addition, smaller clusters of movable lounge furniture and planters are designed to create constantly changing configurations and opportunities throughout the day for employees to meet and work in any way imaginable. this compliments the existing exterior walls, which have been built out to create cushioned seating areas allowing people to enjoy the dynamic views in all directions.


movable full-height raked seating bleachers can be rolled around to physically alter the main space

 

 

towards the main space, along the full length of the back wall, a series of corian-clad niches provide room for impromptu standing meetings as well as serving stations for events. carved into the wall, hidden away from the hectic activity of the main space is a working library combined with individual phone booths for deep work. in addition, the wall creates specific niches for the kitchen, wardrobe, bathrooms, IT rooms and smaller staff meeting rooms.


set up a variety of configurations ranging from smaller scale meeting areas to the monthly all-hands gatherings

 

 

towards the east of the space, an aluminum clad volume houses the three main conference rooms that help define the eastern edge of the main space and shield the areas behind it. along the façade, with expansive views of the city, is the staff training areas and the boardroom.


along the façade, with expansive views of the city, is the staff training areas and the boardroom

 

 

about the project, studio A+H director matthias altwicker has stated:with the managed by Q-HQ space we wanted to focus on a design solution that directly reflects the growth and flexibility that is at the core of the q brand. with a focus on maximum flexibility, the new design allows for Q to reconfigure how they work and interact on a daily basis’.


x


x


smaller clusters of movable lounge furniture and planters are designed to create changing configurations


isometric view of the floor plan

    have something to add? share your thoughts in our comments section below.

    comments policy
    LOG IN
    designboom's comment policy guidelines
    generally speaking, if we publish something, it's because we're genuinely interested in the subject. we hope you'll share this interest and if you know even more about it, please share! our goal in the discussion threads is to have good conversation and we prefer constructive opinions. we and our readers have fun with entertaining ones. designboom welcomes alerts about typos, incorrect names, and the like.
    the correction is at the discretion of the post editor and may not happen immediately.

    what if you disagree with what we or another commenter has to say?
    let's hear it! but please understand that offensive, inappropriate, or just plain annoying comments may be deleted or shortened.

    - please do not make racist, sexist, anti-semitic, homophobic or otherwise offensive comments.
    - please don't personally insult the writers or your fellow commenters.
    - please avoid using offensive words, replacing a few letters with asterisks is not a valid workaround.
    - please don't include your website or e-mail address in your comments for the purpose of self-promotion.
    - please respect jury verdicts and do not discuss offensively on the competition results
    (there is only one fist prize, and designboom usually asks renown professionals to help us to promote talent.
    in addition to the awarded designs, we do feel that almost all deserve our attention, that is why we publish
    the best 100-200 entries too.)

    a link is allowed in comments as long as they add value in the form of information, images, humor, etc. (links to the front page of your personal blog or website are not okay). unwelcome links (to commercial products or services of others, offensive material etc. ) will be redacted. and, ... yes, spam gets banned. no, we do not post fake comments.

    PRODUCT LIBRARY

    a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

    architecture news