happy panda restaurant in ecuador by hou de sousa
 
happy panda restaurant in ecuador by hou de sousa
aug 11, 2013

happy panda restaurant in ecuador by hou de sousa

based on traditional chinese art and architecture, ‘happy panda restaurant’ by architecture firm hou de sousa is located within the san francisco shopping center in cumbaya, a district of quito, ecuador. the undulating ceiling forms a negative mould of chinese temples, and is made from CNC cut plywood and heavy weight interfacing – a fabric used to stiffen dresses and suits. the continuous surface flows overhead, smoothly transitioning between the high dining room and low service area. the journey through the restaurant is a fluid experience of expansion and compression of the different spaces. the main dining room and a smaller, more intimate one are separated by a central bar and service area. in order to maximize seating and provide enough room for the bar, the kitchen was lifted and placed on a mezzanine above the main floor level. the walls feature a rendition of the scroll painting ‘qingming shanghe tu’ as it wraps itself around the restaurant. the project schedule was expedited by taking advantage of ecuador’s booming signage industry and employing its techniques and materials.

happy panda restaurant in ecuador by hou de sousa
all images courtesy of hou de sousa

happy panda restaurant in ecuador by hou de sousa
a salmon rendition of ‘qingming shanghe tu’ wraps around the restaurant

happy panda restaurant in ecuador by hou de sousa
looking towards the entrance from the main dining room

happy panda restaurant in ecuador by hou de sousa
the built-in booths and tables hover above the floor

happy panda restaurant in ecuador by hou de sousa
the ceiling flows into the private room

happy panda restaurant in ecuador by hou de sousa
view of the more intimate private dining area

happy panda restaurant in ecuador by hou de sousa
perforated acrylic screens add privacy

happy panda restaurant in ecuador by hou de sousa
looking towards the bar with the private dining room beyond and also the custom lighting fixtures with chrome rods

 happy panda restaurant in ecuador by hou de sousa
section perspective showing the separation of dining spaces by the bar, service area and kitchen located above

 

 

happy panda restaurant in ecuador by hou de sousa
the ceiling is suspended from hidden steel trusses

 

 

designboom has received this project from our ‘DIY submissions‘ feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
507,111 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine