evelo architecten illuminates g-sussindustries headquarters in amsterdam
 
evelo architecten illuminates g-sussindustries headquarters in amsterdam
apr 16, 2014

evelo architecten illuminates g-sussindustries headquarters in amsterdam

evelo architecten illuminates g-sussindustries headquarters in amsterdam
images © luuk kramer
all images courtesy of evelo architecten

 

 

 

the headquarters for clothing company ‘g-sussindustries’ has been completed by local studio evelo architecten in amsterdam. constructed to resemble a massive block with a floating concrete rim, the transparent façade consists of opal polycarbonate panels that are inserted within the exterior wooden structure. the building contains storage rooms on its lower levels and offices placed on the upper floors above. during the day, the storehouse is lit by natural light, while at night lamps illuminate it from within.  

 

evelo-architecten-headquarters-g-sussindustries-designboom02
twilight view of exterior structure

 

 

a patio has been inserted into the center of the office floor, allowing sufficient natural light into the interior. this space is fully surrounded by glass, with the office and cafeteria positioned directly around it, offering a high-level of transparency so that one can look straight through the building.

evelo-architecten-headquarters-g-sussindustries-designboom03
view of the front façade

 

evelo architecten illuminates g-sussindustries headquarters in amsterdam
the office positioned adjacent to the patio

 

evelo-architecten-headquarters-g-sussindustries-designboom04
view of the office

 

evelo architecten illuminates g-sussindustries headquarters in amsterdam
room looking onto the exterior landscape

 

evelo architecten illuminates g-sussindustries headquarters in amsterdam
meeting room

 

project info:

 

client: g-sussindustries
location: amsterdam, the netherlands
program: storehouse & offices
gross floor area: 2000m2 (storehouse) + 1000m2 (offices)
design & coordination: michiel evelo
engineering: adams bouwadviesbureau, druten
physics: s & w consultancy, vlissingen
contractor: aan de stegge, twello
photography: luuk kramer

 

 

designboom has received this project from our ‘DIY submissions‘ feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
508,052 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine