henning larsen architects: spiegel headquarters complete
 
henning larsen architects: spiegel headquarters complete
dec 12, 2011

henning larsen architects: spiegel headquarters complete

‘spiegel headquarters’ by henning larsen architects, denmark all images courtesy henning larsen architects

the ‘spiegel headquarters’ in hamburg, germany by copenhagen-based henning larsen architects is now complete and inaugurated, with employees moved in and regularly using the pair of office buildings. the two-part scheme moderates the spacious site, placing buildings with U-shaped footprints on either end of the masterplan. oriented to open towards the city, the void between the structures becomes internal public plazas.

see designboom’s coverage of this project during construction here.

henning larsen architects: spiegel headquarters complete exterior at night

henning larsen architects: spiegel headquarters complete exterior at night

henning larsen architects: spiegel headquarters complete lobby

henning larsen architects: spiegel headquarters complete grand stair

henning larsen architects: spiegel headquarters complete beginning of stair is disguised with interior materials

henning larsen architects: spiegel headquarters complete stairs and bridges zigzag through the atrium

henning larsen architects: spiegel headquarters complete upward view through atrium

henning larsen architects: spiegel headquarters complete pathways cross through atrium connecting opposite sides of the building

henning larsen architects: spiegel headquarters complete downward view through atruim

henning larsen architects: spiegel headquarters completedining area

henning larsen architects: spiegel headquarters complete cafe

henning larsen architects: spiegel headquarters complete decor

henning larsen architects: spiegel headquarters complete restaurant

henning larsen architects: spiegel headquarters complete circulation stair

henning larsen architects: spiegel headquarters complete conference room

henning larsen architects: spiegel headquarters complete office space

project info:

location: brooktorkai, hafencity, hamburg, germany client: robert vogel gmbh & co. kommanditgesellschaft og abg baubetreuungsgesellschaft mbh & co. kg gross floor area: 50,000 m2 year of construction: 2008 – 2011 type of assignment: first prize in competition photos: cordelia ewerth, andreas gehrke

  • The dining room and cafe whilst a feature, unfortunately not a very tasteful feature…

    Ewan

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
508,089 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine