hiroshi nakamura and NAP architects: lotus beauty salonphoto hiroshi nakamura and NAP architects

 

 

 

hiroshi nakamura and NAP architects created a seamless yet dived space for the lotus beauty salon in kuwana city, japan to give each customer a private and relaxed experience. the beauty salon is located in the city’s mie prefecture in a long and low structure that sits on a slight incline. the interior was the main concern for the architects who wanted to create a private and relaxed environment for each client that didn’t create discontinuity. there solution was to divide the space like an ant hill using one continuous low wall to create small niches. the wall fluctuates in height as the level of the floor changes. throughout the salon the wall is used for a variety of functions from waiting chairs to reception desk. the joints from wall to floor were rounded to makes the space ‘ambiguous and depthless.’ this subtlety is also seen on  the wall, which is painting is a slow and even gradient changing between a range of pale hues.

http://www.nakam.info

hiroshi nakamura and NAP architects: lotus beauty salon photo hiroshi nakamura and NAP architects

hiroshi nakamura and NAP architects: lotus beauty salonphoto makoto yoshida

hiroshi nakamura and NAP architects: lotus beauty salon photo hiroshi nakamura and NAP architects

hiroshi nakamura and NAP architects: lotus beauty salonphoto makoto yoshida

hiroshi nakamura and NAP architects: lotus beauty salonphoto makoto yoshida