four mini units constitute house at mols hills by lenschow & pihlmann
 
four mini units constitute house at mols hills by lenschow & pihlmann
jan 19, 2016

four mini units constitute house at mols hills by lenschow & pihlmann

four mini units constitute house at mols hills by lenschow & pihlmann
all images courtesy of hampus berndtson

 

 

 

the ‘house at mols hills’ sits high above the bay and distant city of ebeltoft on mainland denmark. built as a summer residence by lenschow & pihlmann, the dwelling is composed of four ‘mini’ houses that enclose a central courtyard. each of the independent-but-connected units serve different functions: an entrance area with water closet and showers, guest quarters, living/dining/kitchen, and the master bedroom.

house at mols hills lenschow pihlmann ebeltoft denmark
roofline from street 

 

 

 

a narrow road leads to the home, which is situated amongst others in an area dominated by shrubbery, pine, and fir trees. little is visible of the structure besides its distinct roofline of multiple pitches. when approached, ‘house at mols hills’ projects a rugged materiality defined by wooden planks, galvanized steel, and zinc elements. designed to withstand the harsh coastal climate, a few steps inwards introduces a welcoming interior of pinewood and glass.

lenschow&pihlmanndesignboom05
access 

 

 

 

a system of shutters, sliding doors, and curtain partitions separate the various areas of the home. glass surrounds the inner courtyard in its entirety, a consideration which allowed lenschow & pihlmann to simultaneously create an outdoor area protected from coastal winds, and maintain a continuous, open interior. privacy isn’t lost within the grander scheme however, and a trip to the periphery of any unit will present inhabitants with an exit to an intimate terrace separated from the others. ‘house at mols hills’ is multi-functional and open to adaptation, making it ideal for the owners when alone, and for their family when joined. 

house at mols hills lenschow pihlmann ebeltoft denmark
internal courtyard 

four mini units constitute house at mols hills by lenschow & pihlmann
view of bay from courtyard 

lenschow&pihlmanndesignboom04
kitchen and living room as seen from courtyard 

house at mols hills lenschow pihlmann ebeltoft denmark
interior looking towards bay 

four mini units constitute house at mols hills by lenschow & pihlmann
glass curtain wall 

four mini units constitute house at mols hills by lenschow & pihlmann
living room 

house at mols hills lenschow pihlmann ebeltoft denmark
pinewood construction 

lenschow&pihlmanndesignboom02
interior detail 

house at mols hills lenschow pihlmann ebeltoft denmark
outdoor access 

 

 

project info:

 

architects: lenschow & pihlmann (kim lenschow, søren pihlmann)
location: handrup strand, ebeltoft, denmark
built: 2015
size: 175m2
photography: hampus berndtson

 

 

designboom has received this project from our DIY submissions  feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

 

edited by: nick brink | designboom

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
505,822 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine