H&P architects builds cultural community space in vietnam out of waste materials and debris
 

H&P architects builds cultural community space in vietnam out of waste materials and debris

H&P architects has completed S space, a cultural community project located in a new, emerging urban area with dense construction activity in dong van town, ha nam province, vietnam. the building makes use of waste materials in reference to the national landscape of kem tron, which is situated between the two provinces of ha nam and ninh binh where illegal rock mining is gradually turning the place into ruins. by reusing scaffolding steel pipes, collecting rock debris from kem trong, discarded rocks from trade villages and other construction sites, the architects express a certain nostalgia, or regret, over the transformation of the landscape.

H&P architects builds cultural community space in vietnam out of waste materials and debrisall images by nguyen tienthanh

 

 

named S space, where the S stands for ‘save the stone & scaffolding’, H&P architects‘ project helps raise awareness on unplanned exploitation of natural resources in vietnam today, which have wiped out many rocks of historical and cultural value, resulting in an imbalance between the natural ecosystem and the human one. enclosed by repurposed waste materials, the building’s program offers an open space for the community which focuses on cultural and artistic activities, while offering a coffee area for daily use.

H&P architects builds cultural community space in vietnam out of waste materials and debris

 

 

the design concept is described by the architects as ‘the gap between two rocky mountains created by day river’, where the two mountains translate into stone walls 0,4 m thick and 3,4 m high, which stand alone, zigzag intermittently, and connect randomly to one another through doors and openings. the exterior is surrounded by water and green trees that alternate in various positions to regulate a micro-climate, create a scenery, and blur the outer-inner boundaries, bringing people closer to nature. a big ‘cloud’ is suspended above the interior consisting of lightweight roofs and mezzanines created by steel pipes, which, together with the bamboo sticks on the roof and upper floors compose a fragile but solid, elastic structure. on top of the transparent polycarbonate roof are sprinklers & mist sprayers to wash the roof and keep the spaces underneath cool during hot summer days.

H&P architects builds cultural community space in vietnam out of waste materials and debris

H&P architects builds cultural community space in vietnam out of waste materials and debris

H&P architects builds cultural community space in vietnam out of waste materials and debris

H&P architects builds cultural community space in vietnam out of waste materials and debris

H&P architects builds cultural community space in vietnam out of waste materials and debris

H&P architects builds cultural community space in vietnam out of waste materials and debris H&P architects builds cultural community space in vietnam out of waste materials and debris H&P architects builds cultural community space in vietnam out of waste materials and debris H&P architects builds cultural community space in vietnam out of waste materials and debris H&P architects builds cultural community space in vietnam out of waste materials and debris

H&P architects builds cultural community space in vietnam out of waste materials and debris

H&P architects builds cultural community space in vietnam out of waste materials and debrisH&P architects builds cultural community space in vietnam out of waste materials and debris  H&P architects builds cultural community space in vietnam out of waste materials and debris

H&P architects builds cultural community space in vietnam out of waste materials and debris

 

 

 

 

project info:

 

 

architect: H&P architects

location: dong van town, duy tien district, ha nam province, vietnam

team: doan thanh ha ,tran ngoc phuong, nguyen hai hue, nguyen duc anh, tran van duong, trinh thi thanh huyen

construction: dong phat company & local workers

land section area: 720m2

construction area: 300 m2

materials: stone, scaffolding, bamboo (vegetable steels)

  • This is one of my favorite buildings ever. I the mix of materials is beautiful and the versatility of the space seems like it could suit the needs of all kinds of community activities. I would love to spend an afternoon there reading and people watching.

    Allison
  • I sure wish there was some ‘rock debris’ like that near me …and, perhaps more so – I the mason skills. Well done.

    Jimmy

    Jimmy Xi

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
507,313 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine