H&P architects: sustainable bamboo, earth and stone pavilion
 
H&P architects: sustainable bamboo, earth and stone pavilion
aug 13, 2013

H&P architects: sustainable bamboo, earth and stone pavilion

H&P architects: sustainable bamboo, earth and stone pavilion
all images courtesy of H&P architects

 

 

 

the sustainably built art and cultural center by vietnamese H&P architects is directed towards community engagement and education. located in ha tinh city, vietnam the ‘BES (bamboo, earth and stone) pavilion’ was built using locally sourced materials and traditional building methods. the construction process focused around user interaction and participation – hoping to teach people about the benefits of good design with an approach of ‘learning by doing’. the site features an arrangement of separate huts clustered around a centralized courtyard space, which shapes the pavilion’s surrounding landscape. upon approach, the entrance leads one along a narrow pathway between two structures, eventually opening out to the interior courtyard. the organic features of the pavilion’s design provide direct examples and teachings in aerodynamics (ventilation), physics (light diffusion), biology (photosynthesis, planting). these solutions hope to influence the future behavior of the occupants towards a greener living environment.

 

 

H&P architects: sustainable bamboo, earth and stone pavilion
BES pavilion by H&P architects features an arrangement of separate huts clustered around a central courtyard space

 

 

H&P architects: sustainable bamboo, earth and stone pavilion
the entrance leads one along a narrow pathway between two structures, eventually opening out to the interior courtyard

 

 

H&P architects: sustainable bamboo, earth and stone pavilion
the pavilions were constructed using traditional building methods

 

 

H&P architects: sustainable bamboo, earth and stone pavilion
view of the entrance’s pathway between two structures which leads to the interior’s open courtyard

 

 

H&P architects: sustainable bamboo, earth and stone pavilion
aerial view of the central courtyard space

 

 

H&P architects: sustainable bamboo, earth and stone pavilion
exterior view of the pavilion’s huts, which are built around sustainable principles

 

 

H&P architects: sustainable bamboo, earth and stone pavilion
view looking through to the central courtyard

 

 

H&P architects: sustainable bamboo, earth and stone pavilion
nighttime view of the transparent pavilions with screens open towards the street

 

 

H&P architects: sustainable bamboo, earth and stone pavilion
nighttime perspective from the street

 

 

H&P architects: sustainable bamboo, earth and stone pavilion
aerial view showing the pavilion’s central arrangement on the site

 

 

H&P architects: sustainable bamboo, earth and stone pavilion
plan and view of the hut’s internal space

 

 

project info:

 

architects: h&p architects
location: ha tinh, vietnam
architect in charge: doan thanh ha & tran ngoc phuong
team: chu kim thinh
contractor: hpa viet nam jsc
total floor area: 123 sqm
area: 18m x 13m
completion date: aug. 2013

 

 

designboom has received this project from our ‘DIY submissions‘ feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

  • This is an admirable project. However, I believe the mud walls are not suitable the harsh climate. I understand some minority tribes use similar methods but they have to rebuild the walls every few years.
    There is no need to educate the Vietnamese about photosynthesis. They love plants and trees around the house.
    I also learned that local bamboo as a building material is not inexpensive. Unfortunately metal sheeting and plastic curtains as shades are increasingly dominating the Vietnamese landscape.

    Airborne
  • Its nice looking, but Vietnam has huge monsoons, loads of rain driven by hard winds. Its to bad that when these come this “pavilion” which should offer shelter would have to be abandoned and people would have to find shelter in a more protective structure.

    James

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
505,999 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine