HUB consulting creates beachside villas in fast growing area of bali
 

HUB consulting creates beachside villas in fast growing area of bali

HUB consulting has created a series of villas located in the fast growing area of berawa, bali. with a contemporary take on tropical design, the complex of 5 villas aims to satisfy those looking for a safe yet entertaining feeling in their house.

hub consulting melasti villas designboom
the building’s facade is clad in wooden slats

 

 

designed with a young couple or family with kids in mind, the kitchen, dining and living area occupies one room on the ground floor, offering a spacious and sociable ambience. this is complimented by natural light welcomed in through large glass doors and windows, one of which leads out to the garden’s focal entertainment feature – the pool. starting below the building’s cantilever design – an architectural choice to break down the enormity of the property – an outdoor seating area runs parallel comprising a pool terrace and lower-level seating area.

hub consulting melasti villas designboom
the pool deck terrace under the first floor cantilever

 

 

throughout the property, hub consulting have used visual textures to create a diversity in design. decorative tiles on both the staircase and the master suite reference classic patterns such as the indonesian batik, wooden slats used to protect the wall from sun exposure give the facade of the building an heir of warmth and an emphasis on well-manicured landscape features can be seen both within and outside the house.

hub consulting melasti villas designboom
the living-dining-kitchen area occupies one space

hub consulting melasti villas designboom
the herringbone parquet pattern flooring applied in the entrance corridor

hub consulting melasti villas designboom
the kitchen features rattan hanging lamps and faux paintings

hub consulting melasti villas designboom
an opening to the back garden utilises natural lighting in the ground floor bedroom

hub consulting melasti villas designboom
a visual texture in classic cement tile pattern applied for the first floor shared bathroom

hub consulting melasti villas designboom
a set of bespoke wooden cabinets designed for the master bathroom

hub consulting melasti villas designboom
the multilevel seating area combines the warm wooden deck and the terrazzo topping

hub consulting melasti villas designboom
relaxing ambience from the pool side elevation

hub consulting melasti villas designboom
building night view

hub consulting melasti villas designboom
concrete awning is used to frame the windows and wooden slats on the back elevation of the house

 

Save

designboom has received this project from our ‘DIY submissions‘ feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

 

edited by: kieron marchese | designboom

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
508,291 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine