british photography studio hufton + crow takes to copenhagen, documenting the wedge-shaped tingbjerg library by COBE. through their lens, the team presents an architectural tour of denmark with a look at COBE’s ‘køge nord station’ along with the monumental copenhill energy plant by BIG. the timber library and community center was completed in 2018 as an extension of the neighboring school, unifying the neighborhood’s diverse community.

hufton crow cobe library
all images © hufton + crow

 

 

hufton + crow captures the dramatic, acute geometry of the tingbjerg library, designed by copenhagen-based firm COBE. with an exaggerated, angled roof that slopes downward to the school’s entrance, the building’s wedge-shaped shell seeks to evolve the region’s modernist architectural fabric. the team at hufton + crow celebrate the library’s narrowness and verticality, its facade wrapped in a skin of ultra-thin slats. with the simplicity and neutral materiality of this cladding, COBE aims to respect the site’s residential context while ensuring a strong visual identity.

hufton crow cobe library  

 

 

dan stubbergaard, founder of COBE comments on the creation of the tingbjerg library: ‘we wanted to create a new destination in tingbjerg that respects both its surroundings through choice of materials and shape while at the same time creating a strong identity of its own. the facade looks like a building turned inside out displaying its many activities to the surroundings. the architecture is intended as an open invitation for people to come inside, while at the same time promoting safety in the area and also developing tingbjerg’s unique character.’

hufton crow cobe library hufton crow cobe library hufton crow cobe library  hufton crow cobe library hufton crow cobe library hufton crow cobe libraryhufton crow cobe library hufton crow cobe libraryhufton crow cobe library hufton crow cobe library hufton crow cobe library hufton crow cobe library hufton crow cobe library

 

 

project info:

 

project title: tingbjerg library

architecture: COBE

location: tingbjerg, skolesiden 4, DK-2700 brønshøj, denmark

completion: october 2018

interior design: rune fjord studio

landscape architect: kragh & berglund

engineer: søren jensen consulting engineers

contractors: C.C. bruun enterprise, kemp & lauritzen and juul & nielsen

resident involvement: rambøll architecture

photography: hufton + crow