infinity nide uses bamboo and concrete to design ‘spiritual’ office space in changsha, china
 

infinity nide uses bamboo and concrete to design ‘spiritual’ office space in changsha, china

infinity nide has designed an advertising office in changsha’s yuhua district as a spiritual arena of endless possibilities. the project features contradicting warm, lustrous surfaces with cold materials and gives an impression of incompleteness due to chiseled walls and broken bricks that make up the space’s doorways.

infinite nide uses bamboo and concrete to design ‘spiritual’ office in changsha, china

 

 

the architects used only four materials in the project and completed the space with a selection of accessories including electroplated steel and volcanic rocks. bamboo was applied in the office’s entrance for a tranquil atmosphere that offers what the architects call a ‘spiritual baptism’ as someone passes through. lightweight concrete takes up the rest of the space while polycarbonate hollow sheets and plywood act as edgy, refined details. walls of the original building are retained while functional areas are separated by lightweight concrete bricks.

infinite nide uses bamboo and concrete to design ‘spiritual’ office in changsha, china

infinite nide uses bamboo and concrete to design ‘spiritual’ office in changsha, china

infinite nide uses bamboo and concrete to design ‘spiritual’ office in changsha, china

infinite nide uses bamboo and concrete to design ‘spiritual’ office in changsha, china

infinite nide uses bamboo and concrete to design ‘spiritual’ office in changsha, china

infinite nide uses bamboo and concrete to design ‘spiritual’ office in changsha, china

infinite nide uses bamboo and concrete to design ‘spiritual’ office in changsha, china

infinite nide uses bamboo and concrete to design ‘spiritual’ office in changsha, china

infinite nide uses bamboo and concrete to design ‘spiritual’ office in changsha, china

infinite nide uses bamboo and concrete to design ‘spiritual’ office in changsha, china

 

designboom has received this project from our ‘DIY submissions‘ feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

 

edited by: sofia lekka angelopoulou | designboom

  • Conor, it’s style over substance. And I thought cube farms were inhumane.

    Jeff Burban
  • This looks like a fantastic setting for a dystopian film, but a horrible place to work.

    Conor

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
508,142 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine