inside twitter's global headquarters by IA interior architects
situated within a historic 1937 art deco building that once housed the san francisco wholesale furniture mart stands twitter’s new global headquarters, occupying two stories of the existing 11-floor market square complex. conceived by global firm IA interior architects and local studio lundberg design, the urban campus is the first workspace developed specifically for the social media platform, which nurtures the creative and social hubs of the organization. throughout, the multi-level plan is outfitted with subtle uses of the company’s brand language: the twitter logo and signature blue tones encompass the internal fabric of the space, complemented by a range of wooden millwork and twig motifs.

inside twitter's global headquarters by IA interior architects
all images © chad ziemendorf courtesy IA interior architects

 

 

the once cavernous warehouse implements an expanse of white benching systems and informal seating zones, opening up to large and small conference rooms, break areas with pantries, and modular lounges, all complimented by work by local artists.  in addition to a yoga studio, fitness room, and game rooms, the headquarters provides an enormous cafeteria and communal gathering space known as the ‘commons’ for employees, which leads onto the half-acre park-like roof garden. here, staff can hang out by day and enjoy the impressive views of the skyline at night.

inside twitter's global headquarters by IA interior architects
modular lounge areas amidst signature blue tones

inside twitter's global headquarters by IA interior architects
open lounge space

inside twitter's global headquarters by IA interior architects
the space features the building’s original concrete columns

inside twitter's global headquarters by IA interior architects
snack bars and game rooms

inside twitter's global headquarters by IA interior architects
informal conference rooms

inside twitter's global headquarters by IA interior architects
break rooms

inside twitter's global headquarters by IA interior architects
the reception area is complemented by a range of wooden millwork and twig motifs

inside twitter's global headquarters by IA interior architects
detail of the millwork with steel-cut twitter logo

inside twitter's global headquarters by IA interior architects
a large conference room features a massive raw-edge table

inside twitter's global headquarters by IA interior architects
conference room

inside twitter's global headquarters by IA interior architects
natural light floods the open plan

inside twitter's global headquarters by IA interior architects
cafeteria layout

inside twitter's global headquarters by IA interior architects

inside twitter's global headquarters by IA interior architects
staff can hang out on the half-acre park-like roof garden by day and enjoy the views by night