iroje khm architects creates quirky 'tetris nursery' in south korea
 

iroje khm architects creates quirky 'tetris nursery' in south korea

 

in an attempt to restore the identity of urban architectural culture in south korea, iroje khm architects presents its latest development, the tetris nurserythe concept of the design is to create a diversified learning experience for the students by introducing various spatial elements within the kindergarten.

iroje khm architects creates quirky 'tetris nursery' in south korea
the ‘tetris nursery’ is located in seoul, south korea

 

 

iroje khm architects’ ‘tetris nursery’ creates lively spaces from its playground up to the roof garden. by adapting a clearstory system on its roof, the tetris looking blocks are illuminated the southern sunlight. the colorful and translucent glazed windows generate playful shadows and hues within the structure.

iroje khm architects creates quirky 'tetris nursery' in south korea
the colorful glazed windows generate playful shadows within the nursery

iroje khm architects creates quirky 'tetris nursery' in south korea
the architects create a diversified learning experience for the students

iroje khm architects creates quirky 'tetris nursery' in south korea
the playground is located on the roof

iroje khm architects creates quirky 'tetris nursery' in south korea
a clearstory system is installed in the structure

iroje khm architects creates quirky 'tetris nursery' in south korea
the nursery covers two stories

iroje khm architects creates quirky 'tetris nursery' in south korea
the structure features hardwood floors

iroje khm architects creates quirky 'tetris nursery' in south korea
the playful windows can be seen from the classrooms

iroje khm architects creates quirky 'tetris nursery' in south korea
the students and faculty can enjoy the green garden located on the roof of the nursery

 

 

project info:

 

location: chang-dong, dobong-gu, seoul

site area: 491.80 sqm

building area: 290.78 sqm

gross floor area: 461.49 sqm

structure: reinforced concrete

materials: dry-vit, colored glass, wood flooring

stories: 2 floors

photographer: sergio pirrone

 

 

designboom has received this project from our ‘DIY submissions‘ feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

 

edited by: lynn chaya | designboom

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
507,313 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine