jarmund/vigsnaes arkitekter: gullesfjord weight control station
 
jarmund/vigsnaes arkitekter: gullesfjord weight control station
may 07, 2012

jarmund/vigsnaes arkitekter: gullesfjord weight control station

‘gullesfjord weight control station’ by jarmund/vigsnaes arkitekter, gullesfjord, troms, norway image © håkon aurlien all images courtesy of jarmund/vigsnaes arkitekter

 

 

 

oslo-based practice jarmund/vigsnaes arkitekter has completed the ‘gullesfjord weight control station’ in gullesfjord, in the county of troms, norway. positioned along a roadway junction to lofoten or vesterålen island, the building is outfitted to measure truck weight, accommodating the projected increase in heavy load transportation to the region. bordered by the untouched landscape of a national park, the structure is defined by a concrete roof surfaced with vegetation to minimize its visual impact and blend into the fragile surroundings.

 

supported with inclined columns, the canopy angles and dips downward to conceal the east-facing glass facade. minimum clearance for the vehicle heights are maintained at the north and south elevations. the technical spaces and offices will support 3 to 4 employees.

jarmund/vigsnaes arkitekter: gullesfjord weight control station green roof minimizes the visual impact of the structure within the national park’s landscape image © håkon aurlien

jarmund/vigsnaes arkitekter: gullesfjord weight control station roadway leading to the building image © nils petter dale

jarmund/vigsnaes arkitekter: gullesfjord weight control station orange-hued facade emerges from the snowy landscape image © nils petter dale

jarmund/vigsnaes arkitekter: gullesfjord weight control station image © nils petter dale

jarmund/vigsnaes arkitekter: gullesfjord weight control station truck entry image © nils petter dale

jarmund/vigsnaes arkitekter: gullesfjord weight control station facade detail image © nils petter dale

jarmund/vigsnaes arkitekter: gullesfjord weight control station image © nils petter dale

jarmund/vigsnaes arkitekter: gullesfjord weight control station office image © nils petter dale

jarmund/vigsnaes arkitekter: gullesfjord weight control station drive through scales image © nils petter dale

jarmund/vigsnaes arkitekter: gullesfjord weight control station floor plan / level 0

jarmund/vigsnaes arkitekter: gullesfjord weight control station section

jarmund/vigsnaes arkitekter: gullesfjord weight control station section

jarmund/vigsnaes arkitekter: gullesfjord weight control station elevation

jarmund/vigsnaes arkitekter: gullesfjord weight control station elevation

jarmund/vigsnaes arkitekter: gullesfjord weight control station elevation

 

 

project info:

 

location: gullesfjord, troms, norway building type: truck inspection station client: statens vegvesen, region nord v/frits karlsen size: 308 m2 schedule: finished 2011    consultants: as frederiksen, unionconsult boro vvs og miljø as, malnes og endresen as primary architects: einar jarmund, håkon vigsnæs, alessandra kosberg, stian schjelderup, kazuhiko yamada

  • brisk

    bonnie
  • Congratulations to all concerned. Suits its surroundings to a T. Tillyke d\’-)

    Jetwax
  • This is almost perfect to my taste.

    BreezeAir

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
506,224 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine