jeju island: the oval by planning korea breaks ground
 
jeju island: the oval by planning korea breaks ground
jun 03, 2013

jeju island: the oval by planning korea breaks ground

jeju island: ‘the oval’ by planning korea breaks ground

all images courtesy of planning korea

 

 

 

seoul-based architecture firm, planning korea, has revealed ‘the oval’, the last of their six maison-style condo designs for jeju airest city-berjaya jeju.

the concluding piece to this leisure development takes on the challenge of making the resident aware of the four seasons, experiencing them inside and out.

characterized by an oval-shaped atrium around which the rooms are organized, the house is infiltrated by the nature of the surrounding gotjawal forest.

trees planted in this central garden and on the upper terrace are visible from almost everywhere in the house. they frame views, while layering cultivated plants

over the UNESCO world heritage site. extensive glass walls open the living areas completely to views of the ocean, and natural surroundings.

in contrast, bedrooms are more private with limited views to the outdoors, and the master suite is isolated on the first floor. however, terraces on both levels

invite activity outside, especially upstairs where the extensive space is made for parties overlooking the water.

 

see designboom’s coverage of the other jeju airest city homes: moebius house, the objet, the cocoon house, the mineral, and the forest.

 

 

"

views from the roof overlook the east china sea

 

 

"

 the immateriality of the walls allow the first floor to float above, framing views that are minimally interrupted by vertical structure

 

 

"

 the curved stair wraps around the oval garden – the main focal point of the house

 

 

"

the ground floor terrace links living spaces to the outdoors

 

 

"

extensive transparent walls make the resident aware of the changing seasons

 

 

"

reflections in the glass walls blend one’s perception of indoors and outdoors

 

 

"

looking up out of the oval garden

 

 

"

sleeping and bathing areas of the house have more privacy with smaller openings to the outdoors

 

 

"

 at night the transparency of the house is legible from the outside

 

 

"

 the occupiable terrace on the upper floor is perfect for parties

 

 

"

ground floor plan – main entrance, kitchen, dining, living room, two bedrooms, two bathrooms, laundry, oval garden, and patio

 

 

"

first floor plan – master bedroom suite, home office, and terrace

  • Amazing design… But very white. Not even texture… I’d working with more wood & steel than glass…

    Ebenezer
  • Design and concept wise its good.
    But look too white. Similar to hospital feeling.

    nicky
  • its an ellipse, not an oval

    dbkii

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
508,099 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine