JDS architects unites office + hotel with staggered structure in seoul
all images courtesy of JDS architects

 

 

 

julien de smedt, founder and director of JDS architects, has shared images of his firm’s latest completed project, a mixed-use ‘officetel’ building in seoul, korea. entitled ‘gwell’, the scheme is envisioned as hybrid program that combines office space and compact residential units. the design is defined by its distinctive cascading façade that features a series of staggered cubes that encourage communication between neighbors, consequently strengthening the sense of community within the building.

julien de smedt JDS architects gwell gangnam officetel korea designboom
the scheme is envisioned as hybrid program that combines office space and compact residential units

 

 

 

the ten-storey structure, which forms part of seoul’s gangnam bogeumjari district, consists of retail outlets, amenities, and over 700 self-contained apartments that each measure around 25 square meters. a courtyard at the center of the plan opens towards an adjacent area of greenery, allowing the area’s natural qualities to become an integrated part of the overall design.

 

see designboom’s previous coverage of the project here.

julien de smedt JDS architects gwell gangnam officetel korea designboom
the project is defined by its distinctive cascading façade

julien de smedt JDS architects gwell gangnam officetel korea designboom
the center of the plan opens towards an adjacent area of greenery

julien de smedt JDS architects gwell gangnam officetel korea designboom
internal views are oriented towards the area of parkland

julien de smedt JDS architects gwell gangnam officetel korea designboom
the view downwards from one of the scheme’s balconies 

julien de smedt JDS architects gwell gangnam officetel korea designboom
entrance at ground floor level

julien de smedt JDS architects gwell gangnam officetel korea designboom
reception foyer

julien de smedt JDS architects gwell gangnam officetel korea designboom
the series of staggered cubes encourage communication between neighbors

julien de smedt JDS architects gwell gangnam officetel korea designboom
the ten-storey structure forms part of seoul’s gangnam bogeumjari district

julien de smedt JDS architects gwell gangnam officetel korea designboom
diagrams illustrating the project’s development

 

 

project info:

 

project: gwell estate officetel
type: commission
size: 38,000 sqm (24,000 mqs above ground, 14,000 sqm underground, 700+ units)
budget: €33 million
client: shinyoung
collaborators: junglim architects
location: seoul, south korea
status: completed

 

project team: julien de smedt, henning stüben, heechan park, byeongmoo moo, francisco villeda, amanda ripoll planas, chris yuan, marvin philipp, mathilde claus