jun igarashi organizes artist-studio home within connected wooden blocks in japan
 
jun igarashi organizes artist-studio home within connected wooden blocks in japan
feb 23, 2016

jun igarashi organizes artist-studio home within connected wooden blocks in japan

jun igarashi organizes artist-studio home within connected wooden blocks in japan
all images © sergio pirrone

 

 

 

called the ‘bending house in oasa’, the artist studio-cum-residence is a project by japanese architect jun igarashi. located in ebetsu – a suburb of sapporo – the geometric property is visualized as a series of wooden panel clad boxes. set at different angles, the volumes have been orientated to receive optimum daylight, privacy, while giving private and communal spaces a clear sense of hierarchy.

jun-igarashi-bending-house-in-oasa-japan-designboom-02
the house is situated on a incline of 0.6 meters

 

 

 

the house sits on a slight incline of 0.6 meters; the folding and positioning of the three blocks have effected the organization of the internal programs. the large artist studio receives north light and along with the living room, both situated in the larger volumes separated by small box serving as the main entrance. inside, concrete floors and timber-beamed ceilings continue all the way through. the double-height room features a mezzanine hosting the office space connected by a wooden bridge structure.

jun-igarashi-bending-house-in-oasa-japan-designboom-03
the artist studio receives north-facing daylight

jun-igarashi-bending-house-in-oasa-japan-designboom-03
communal spaces have been grouped together

jun-igarashi-bending-house-in-oasa-japan-designboom-03
the large blocks have been installed with a mezzanine level

jun-igarashi-bending-house-in-oasa-japan-designboom-03
the boxes are placed at an angle to receive the views of the garden

jun-igarashi-bending-house-in-oasa-japan-designboom-03

jun-igarashi-bending-house-in-oasa-japan-designboom-03
a wooden bridge leads to a small office space

jun-igarashi-bending-house-in-oasa-japan-designboom-03

jun-igarashi-bending-house-in-oasa-japan-designboom-03

jun-igarashi-bending-house-in-oasa-japan-designboom-03

 

 

 

 

 

 

project info: bending house in oasa

 

location:engaru,hokkaido
site area:292.30㎡
building area:60.54㎡
total floor space:98.70㎡
design period:2013年9月〜2015年5月
construction period:2014年12月〜2015年5月
architects:jun igarashi architects
structural engineer:daisuke hasegawa &partners

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
507,315 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine