jun igarashi articulates case house around dual staircases
 
jun igarashi articulates case house around dual staircases
sep 21, 2014

jun igarashi articulates case house around dual staircases

jun igarashi articulates case house around dual staircases
photo © daici ano
all images courtesy of jun igarashi architects

 

 

 

located in northern japan, in a suburb of sapporo, jun igarashi has designed a three storey residence articulated around a dual set of spiral staircases. titled ‘case’, the dwelling features a number of secluded alcoves that provide privacy, while simultaneously ensuring that each area is filled with natural daylight. carefully positioned apertures at each level of the design allow for pleasant views, while externally, a buffer zone is created through the deployment of stainless steel wires that encourage vegetation to surround the property, enclosing the façade’s formal fenestration.

jun igarashi case house sapporo japan designboom
the dwelling features a number of secluded alcoves that provide privacy
photo © daici ano

jun igarashi case house sapporo japan designboom
each area of the home is flooded with daylight
photo © daici ano

jun igarashi case house sapporo japan designboom
the kitchen overlooking the living space
photo © daici ano

jun igarashi case house sapporo japan designboom
apertures within the home provide natural ventilation
photo © daici ano

jun igarashi case house sapporo japan designboom
the dwelling is arranged around a set of two twisting staircases
photo © daici ano

jun igarashi case house sapporo japan designboom
the triple-height volume extends upwards, maximizing the limiting nature of the plot
photo © daici ano

jun igarashi case house sapporo japan designboom
carefully positioned windows provide external views
photo © daici ano

jun igarashi case house sapporo japan designboom
a buffer zone is created through the deployment of stainless steel wires
photo © daici ano

jun igarashi case house sapporo japan designboom
the wire structure encourages natural vegetation to surround the property
photo © daici ano

jun igarashi case house sapporo japan designboom
sectional drawing initiating the significant drop to the roadside

 

 

project info:

 

location: sapporo, hokkaido
principal use: private residence
architects: jun igarashi architects
structural engineer: daisuke hasegawa & partners
site area: 197.50 sqm
building area: 50.52 sqm
total floor area: 80.84 sqm
number of storeys: 3 above ground
structure: timber frame
construction firm: oooka industry

  • This house seems to have been designed for people who wish their child to fall to its death!

    Zoe

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
507,319 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine