k_m arkitektur: house in weinfelden, switzerland image © sabrina schejaall images courtesy of k_m architektur

 

 

 

on a dramatically sloped site overlooking the picturesque town of weinfelden a volume enclosed in locally-sourced white pine accommodates a spacious single family residence by k_m architektur. while the structural members pile into the ground, the masses appear to float over the textured landscape and distinguish themselves from the faraway swiss mountains.

 

the dwelling is a composition of overhangs that create open air hallways and balconies along with a generous open plan living and dining space as well as two bedrooms, guest rooms. an ample roof top terrace links interior and exterior spaces through room-high glazing that faces the scenery. the building skin is enriched by weathering and has already taken on a light gray hue. the material palette is in keeping with sustainable standards as is the architectural massing, wherein overhanging volumes protect against solar heat gain. geo thermal heating and a hearth-like stove ensure that the home remains indebted to the earth while taking its quiet space on the mountainside. 

k_m architektur: house in weinfelden, switzerlandthe volumes are linked by the ubiquitous skin of pine and rooftop terrace image © sabrina scheja

k_m architektur: house in weinfelden, switzerlandwhile the streetside masses feel expansive, the sloped site makes for a carved network of hallway-like voids image © sabrina scheja

k_m architektur: house in weinfelden, switzerlandglazing and wood create a material palette that integrates into the landscape image © sabrina scheja

k_m architektur: house in weinfelden, switzerlandthe blonde wood expresses the directionality of the cladding image © sabrina scheja

k_m architektur: house in weinfelden, switzerlandbedroom view image © sabrina scheja

k_m architektur: house in weinfelden, switzerlandan plan living space is divided by a stove image © sabrina scheja

k_m architektur: house in weinfelden, switzerlandliving room views image © sabrina scheja

k_m architektur: house in weinfelden, switzerlandthe hallway is part of a clearly divided space image © sabrina scheja

k_m architektur: house in weinfelden, switzerland(left) view through the home (right) open air hallway view image © sabrina scheja

k_m architektur: house in weinfelden, switzerlandview of the stacked volumes at dusk image © sabrina scheja

k_m architektur: house in weinfelden, switzerlandclearly articulated levels are helped by the rich building volume image © sabrina scheja

k_m architektur: house in weinfelden, switzerlandthe home seems to float above the landscape image © sabrina scheja

k_m architektur: house in weinfelden, switzerlandnight views emphasize voids image © sabrina scheja