katsuhiro miyamoto: n'dam
 
katsuhiro miyamoto: n'dam
jul 31, 2010

katsuhiro miyamoto: n'dam

katsuhiro miyamoto all images courtesy katsuhiro miyamoto & associates

japanese architect katsuhiro miyamoto has sent in images of his latest project ‘n’dam’ a proposal for a residence in japan.

the project involves constructing a small housing complex between the main house that stands on the ‘cliff’ and the front road.

the ‘leaning-type retaining wall’ was incorporated for balance, along the perpendicular direction of the cliff. the earth has been scraped downward while holding the cut surface with temporary anchors, where the concrete is then cast from the bottom upward. in order to secure a wide opening and sufficient parking on street level, both left and right retaining walls stand vertically. for this, the ‘inverse l-type retaining wall’ was adopted along

the overall result is similar to that of an arch dam filled with earth instead of water. the arch itself is subtly distorted, reflecting the asymmetric topography.

katsuhiro miyamoto: n'dam

katsuhiro miyamoto: n'dam

katsuhiro miyamoto: n'dam

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
508,138 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine