located in a high density residential area, ‘house W’ is a typical 50-year old three-story townhouse often spotted in taiwan. left in questionable conditions, the residence has been brightly renovated by taipei-based KC design studio. prior to intervention, the main issues found in this rectangular dwelling include poor lighting, excessive proximity to other buildings, as well as noise disturbance coming from nearby tourism attractions and night markets.

kc design studio house w renovation taiwan designboom
with the use of the atrium in the middle, sunlight can naturally flow into every corner of the house
all images courtesy of KC design studio

 

 

considering the lack of privacy and good views, KC design studio has pushed the design inwards and upwards. first, the front of each floor has been set back to form a buffering semi-outdoor space between the streets and residence areas. with the use of semi-transparent expanded mesh and openings on the façades, boundaries are created while still introducing natural lighting, ventilation and rain. by partially removing the ceilings and using the atrium, these semi-outdoor zones are linked throughout the three floors. on the first level, the balcony is used as a doorstep with improved daylight; above it, the space creates an extension of the kids’ corner with trees and plants; finally, the third balcony houses the main suite with a green garden view.

kc design studio house w renovation taiwan designboom
lighting and ventilation are essential factors within the renovated design

 

 

all along, lighting and ventilation play a big role in regard to the wellbring of occupants. with large windows located at both ends of the house, as well as the use of the atrium in the middle, sunlight can naturally flow into every corner. in addition, the balcony at the rear of the residence is set back so that the distance to neighboring houses moves from 40 centimeters to 90 centimeters. the toilet, located at the back, uses glass for partitioning to allow as much ambient lighting as possible.

 kc design studio house w renovation taiwan designboom
staircase view

 

 

during the process, each floor has been handled as an open plane. all cabinets are located against the walls to maximize indoor floor area — as the width of the house only spans 370 centimeters — and white wood makes up the tiling while walls are finished in cement. the reinforcement of beams and columns is kept without intentional concealing, allowing existence of both the old structure and new elements, to exhibit the unique quality and atmosphere of this renovated old building. in the end, the white/gray tones create a meditative setting, emphasizing the reflection of sunlight within the house, as well as its refraction created by the glazed interior.

kc design studio house w renovation taiwan designboom
large windows are located both at the front and back of the house

 

 

KC design studio 
video courtesy of mel hsieh

kc design studio house w renovation taiwan designboom
corner with trees and plants and the main suite on third floor can enjoy green garden view

kc design studio house w renovation taiwan designboom
boundaries are set up while still introducing natural conditions

kc design studio house w renovation taiwan designboom
main bedroom suite

kc design studio house w renovation taiwan designboom
main suite corner with trees and plants on the third floor, with a green garden view

kc design studio house w renovation taiwan designboom
introducing natural lighting, ventilation and rain to the inside by removing certain parts of the ceilings

kc design studio house w renovation taiwan designboom
open bathroom provides not only sunlight but spatial and visual connections

kc design studio house w renovation taiwan designboom
 materials include stainless steel, wood and glass in white/gray tones

kc design studio house w renovation taiwan designboom
the visual connection  as perceived from the third floor to the first

kc design studio house w renovation taiwan designboom
reworked façade of the townhouse brightened with white mesh  

kc design studio house w renovation taiwan designboom
the front of each floor is set back as a buffering and meshed semi-outdoor space, between streets and residences

 

 

designboom has received this project from our ‘DIY submissions‘ feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

 

edited by: lea zeitoun | designboom

  • “Lack of privacy” ..you mean the monster skylights allowing peepers a clear view into almost every major living area?!

    Jim

    JimCan says:

have something to add? share your thoughts in our comments section below.

comments policy
LOG IN
designboom's comment policy guidelines
generally speaking, if we publish something, it's because we're genuinely interested in the subject. we hope you'll share this interest and if you know even more about it, please share! our goal in the discussion threads is to have good conversation and we prefer constructive opinions. we and our readers have fun with entertaining ones. designboom welcomes alerts about typos, incorrect names, and the like.
the correction is at the discretion of the post editor and may not happen immediately.

what if you disagree with what we or another commenter has to say?
let's hear it! but please understand that offensive, inappropriate, or just plain annoying comments may be deleted or shortened.

- please do not make racist, sexist, anti-semitic, homophobic or otherwise offensive comments.
- please don't personally insult the writers or your fellow commenters.
- please avoid using offensive words, replacing a few letters with asterisks is not a valid workaround.
- please don't include your website or e-mail address in your comments for the purpose of self-promotion.
- please respect jury verdicts and do not discuss offensively on the competition results
(there is only one fist prize, and designboom usually asks renown professionals to help us to promote talent.
in addition to the awarded designs, we do feel that almost all deserve our attention, that is why we publish
the best 100-200 entries too.)

a link is allowed in comments as long as they add value in the form of information, images, humor, etc. (links to the front page of your personal blog or website are not okay). unwelcome links (to commercial products or services of others, offensive material etc. ) will be redacted. and, ... yes, spam gets banned. no, we do not post fake comments.

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news