KDDH’s ‘slow house’ project set in ulsan is situated in a rectangular site with an eight-meters-width road at the northwest side facing the foot of mount hwangbang. since it is expected that there will be a lot of traffic jams and mountain climbers, it is necessary to design a plan which protects user privacy. therefore, the design has been started with the intention of separating a private area from a public area. first, the shape of the mass has been decided as a form wrapping the space and embracing the mountain. and, the lower part of the piloti resulting from the form of the mass is used as a buffer zone where the private area and the public area are separated.

all images by kim yong-soon



the inner space of this house is roughly separated into three hierarchies: a family area, children area, and couple area. in order to clarify these hierarchies, korean based practice KDDH has used the staircase concept. the family area located at the lowest part of the house includes a kitchen, dining room, and others for the purpose of the family activity. in order to embrace various programs in small size area, a skip floor plan that is dislocated every half story has been planned instead of a traditional method that separates spaces using walls and furniture. through the skip floor plan a large volume space compared to the size of the area could be obtained. and, the growing light has been installed to fill the emptiness, giving the sense of the center to the space.

the inner space of this house is roughly separated into three hierarchies



once approaching the second floor via the staircase, a study room, the first buffer area, is seen. through this study room a space where it is possible to look down to the living room and communicate was made. also, it has been planned that the children can pass through the family area by arranging the bedroom where such a formation can be seen. each room has a small size, but, has a different shape of a ceiling to form a unique feeling of space. again, the staircase leads you half story up to the second buffer area.

the intention is to separate a private area from a public area



the low corridor divides the space for parents and children, and it is also used as an approaching area for a bathroom. this area, intended for the couple is separated far from other spaces at the highest location, but it is possible to control the children and family area anytime. and, an attic is located at the end of the staircase. somehow, the large-sized attic can be used as a separated space for children and guests. the space for children in the attic has a small window toward the living room, enabling to communicate. the moving path in the KDDH’s ‘slow house’ has been planned to go up following by the staircase and the corridor. however, each room is open towards the space for the family, making the residence to have a feeling of large space.

the highest area in the house is dedicated to the couple



designboom has received this project from our ‘DIY submissions‘ feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.


edited by: apostolos costarangos | designboom

    have something to add? share your thoughts in our comments section below.

    comments policy
    LOG IN
    designboom's comment policy guidelines
    generally speaking, if we publish something, it's because we're genuinely interested in the subject. we hope you'll share this interest and if you know even more about it, please share! our goal in the discussion threads is to have good conversation and we prefer constructive opinions. we and our readers have fun with entertaining ones. designboom welcomes alerts about typos, incorrect names, and the like.
    the correction is at the discretion of the post editor and may not happen immediately.

    what if you disagree with what we or another commenter has to say?
    let's hear it! but please understand that offensive, inappropriate, or just plain annoying comments may be deleted or shortened.

    - please do not make racist, sexist, anti-semitic, homophobic or otherwise offensive comments.
    - please don't personally insult the writers or your fellow commenters.
    - please avoid using offensive words, replacing a few letters with asterisks is not a valid workaround.
    - please don't include your website or e-mail address in your comments for the purpose of self-promotion.
    - please respect jury verdicts and do not discuss offensively on the competition results
    (there is only one fist prize, and designboom usually asks renown professionals to help us to promote talent.
    in addition to the awarded designs, we do feel that almost all deserve our attention, that is why we publish
    the best 100-200 entries too.)

    a link is allowed in comments as long as they add value in the form of information, images, humor, etc. (links to the front page of your personal blog or website are not okay). unwelcome links (to commercial products or services of others, offensive material etc. ) will be redacted. and, ... yes, spam gets banned. no, we do not post fake comments.


    a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

    architecture news