kengo kuma conceives [email protected] hotel as an immersive 'art exhibit'
 

kengo kuma conceives [email protected] hotel as an immersive 'art exhibit'

japanese architect kengo kuma has completed the façade and interior design of a 10-storey hotel near tokyo’s skytree observation tower. conceived as an ‘art exhibit’, [email protected] is located in oshiage — an area which combines the historic feeling of the country’s edo era with a lively sense of tokyo’s modern metropolis. at ground level, kuma and his team have installed a dynamic lattice of timber planks that refers to the factories found in the region’s downtown district.

kengo kuma ONE tokyo hotel
all images © keishin horikoshi/SS tokyo

 

 

[email protected]’s main lounge is found behind this façade, where a versatile 15-meter-long counter links the reception area to the restaurant and bar. designed as a ‘forest in the sky’, the hotel’s rooftop includes an outdoor lounge where guests can take in views of the adjacent skytree, surrounded by plants and other vegetation. here, kengo kuma has again referenced the area’s industrial past with another series of timber boards that serve as both a screen and a textural backdrop.

kengo kuma ONE tokyo hotel
the 10-storey hotel is located near tokyo’s skytree observation tower

 

 

the hotel’s 142 guest rooms continue this industrial theme with suites and lofts designed to establish a contemporary ‘downtown atmosphere’. located on the uppermost storey, the ‘atelier’ suite resembles an artist’s workshop, while the ‘library’ suite has been created as a private space for book lovers. ‘loft’ rooms on the building’s upper levels feature large windows with sweeping views, while ‘studios’ throughout the complex offer a minimal aesthetic with exposed ceilings and structural plywood.

kengo kuma ONE tokyo hotel
a versatile 15-meter-long counter links the reception area to the restaurant and bar

kengo kuma ONE tokyo hotel
outdoor seating is also included as part of the restaurant

kengo kuma ONE tokyo hotel
draped from the ceiling, white fabric helps delineate the space

kengo kuma ONE tokyo hotel
studios within the complex offer a minimal aesthetic

kengo kuma ONE tokyo hotel
exposed ceilings and structural plywood have been used throughout

kengo kuma ONE tokyo hotel
the ‘library’ suite has been created as a private space for book lovers

kengo kuma ONE tokyo hotel
a series of timber boards serves as both a screen and a textural backdrop

kengo kuma ONE tokyo hotel
the outdoor lounge allows guests to take in views of the adjacent skytree

 

 

project info:

 

location: sumida, tokyo
use: hotel and restaurant
area: 3,740 sqm / 40,257 sqf
completed: january, 2017
photography: keishin horikoshi/SS tokyo

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
507,276 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine