kientruc o, an architecture firm based in ho chi minh city, has completed a kindergarten in ben tre, a city in the mekong delta area of southern vietnam. the kindergarten forms part of a larger school complex, which is located in close proximity to a large lake and surrounded by a perimeter park. in developing the project, the architects sought to design a building that would have a positive impact — both on the surrounding neighborhood, and on the children that use it.

kientruc o ben tre kindergarten vietnam
all images by hiroyuki oki

 

 

‘children should have the freedom to express, explore, and learn in a playful environment that brings out the best in them,’ says kientruc o. the kindergarten is partly hidden from the street by an accessible hill, covered in grass. the spaces below contain classrooms linked by a large multi-purpose hall. within this versatile space is a landscaped playground that remains open to the elements above and encourages social interaction.

kientruc o ben tre kindergarten vietnam

 

 

meanwhile, the geometrical volume positioned above the hill offers flexible spaces for physical and artistic activities with views of the city. ‘as it faces the truc giang lake, the campus gradually alters the city’s existing urban fabric by sloping upward toward the rectangular mass, establishing a lively visual connection between the local residents and the kids playing on the hill,’ the architects explain.

kientruc o ben tre kindergarten vietnam

kientruc o ben tre kindergarten vietnam

kientruc o ben tre kindergarten vietnam

kientruc o ben tre kindergarten vietnam

kientruc o ben tre kindergarten vietnam

kientruc o ben tre kindergarten vietnam

kientruc o ben tre kindergarten vietnam

kientruc o ben tre kindergarten vietnam

kientruc o ben tre kindergarten vietnam

kientruc o ben tre kindergarten vietnam

kientruc o ben tre kindergarten vietnam

 

 

project info:

 

name: TTC elite ben tre kindergarten
architects: kientruc o
client: TTC EDU
location: ben tre city, vietnam
principal architect: đàm vũ
design team: an-ni lê, việt nguyễn, phương đoàn, duy tăng, dân hồ, tài nguyễn, giang lê
site area: 3,728 sqm
floor area: 1,491 sqm
photography: hiroyuki oki