kientruc o designs its office in vietnam with an airy, light-filled atmosphere
 

kientruc o designs its office in vietnam with an airy, light-filled atmosphere

kientruc o designs its breezy, light-filled office space, encircled by continuous open air courtyards integrated with lush plant life. the vietnam-based architecture studio divides the office into two main areas — the void and the work space — which are freely connected to the exterior with little separation, and which are surrounded by smaller scale ‘buffer zones.’ this element of wide openness contrasted with smaller zones yields a diverse spatial quality that fluctuates along the spectrum. the organization further polarizes the character of space quickly from movement to stillness.

kientruc o office
image © oki hiroyuki

 

 

vietnamese studio kientruc o curates its office space in ho chi minh city as a composition of ‘floating walls’ and interstitial zones. the studio space seems to transform as it receives natural sunlight and gives way to shadow, its depth shifting with the floating walls, successively generating intimate spaces and introducing an atmosphere of silence and serenity. sited within a context defined by its tropical weather conditions, the team makes careful use of three methods of passive cooling — heat preventing, heat modulation, and heat dissipation. while the design seeks to protect the indoor microclimate from sunlight with an efficient building orientation, vegetation helps to reduce the impact of the sun on the facade.

kientruc o designs its office in vietnam with an airy, light-filled atmosphere
image © oki hiroyuki

 

 

the kientruc o office makes use of a ventilation strategy which is entirely natural and sustainable. this serves as a counter-approach to the scheme most commonly found in contemporary tropical buildings, which are not ventilated with entirely passive systems. the entrance of breezes and natural sunlight is controlled and contributes to comfortable indoor environment while a multi-layered roof system helps to move air while protecting the main workspace from being overheated. the design team makes use of a palette of greys so to highlight the natural elements of the space. the primary material, autoclaved aerated concrete (AAC) block, has a low thermal conductivity and is nonabsorbent in nature, contributing significantly to heat modulation.

kientruc o office
image © oki hiroyuki

kientruc o office
image © oki hiroyuki

kientruc o office
image © hoang le

kientruc o office
image © hoang le

kientruc o office
image © oki hiroyuki

kientruc o office
image © oki hiroyuki

kientruc o office
image © anni

kientruc o office
image © hoang le

kientruc o office
image © oki hiroyuki

kientruc o office
image © oki hiroyuki

kientruc o office
image © hoang le

kientruc o office
image © hoang le

 

 

project info:

 

project title: kientruc o office

architecture: kientruc o

location: ho chi minh city, vietnam

lead architect: dam vu

design team: anni le, phuong doan, viet nguyen

construction: dinh duc anh vu

completion: 2019

photography: hiroyuki oki, hoang le, anni

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
507,311 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine