kishi environment & architecture design office converts warehouse into living space in japan
 

kishi environment & architecture design office converts warehouse into living space in japan

kishi environment & architecture design office has converted a residence’s warehouse in the town of kumiyama, kyoto prefecture, japan, into additional living space for the owner’s family. located adjacent to the main house, the warehouse features a gable roof where one side has been lifted higher than the other to allow nature light to enter into the otherwise dark interior. as a modern interpretation of the structure’s uniqueness, which is not designed as a normal living space, the interior walls are completed in exposed OSB board.

kishi environment & architecture design officeall images by tomoki hahakura, courtesy of kishi environment & architecture design office

 

 

located in a neighborhood where warehouses are commonly found in private residences, the project by kishi environment & architecture design office inc demonstrates a solution of effectively utilizing this spatial element in modern times. the japanese architects have connected the warehouse to the main house, creating additional space for the family. the dark interior has been transformed through a new roof shape, which incorporates a higher window. to fit the window, the structure’s gable roof has been lifted higher on one side, capturing more light from the exterior.kishi environment & architecture design office

 

 

the warehouse’s original tile roof has been replaced with a metal one to reduce the load on the existing structure. inside, the space is finished in exposed OSB boards on the walls, while most of the floor is made of lauan plywood. part of the floor on the upper level is made of FRP grating to allow natural light to pass through the entire structure. each floor comprises a single room with no partitions, yet the architects imagine they will take up various uses as the family grows.kishi environment & architecture design office kishi environment & architecture design officekishi environment & architecture design office kishi environment & architecture design office converts warehouse into living space in japan kishi environment & architecture design office converts warehouse into living space in japan kishi environment & architecture design office converts warehouse into living space in japan kishi environment & architecture design office converts warehouse into living space in japan kishi environment & architecture design office converts warehouse into living space in japan kishi environment & architecture design office converts warehouse into living space in japankishi environment & architecture design office converts warehouse into living space in japanthe warehouse before the conversion

 

 

project info:

 

 

architect: kishi environment & architecture design office inc.

location: kumiyama-cho, kuse-gun, kyoto prefecture, japan

structure: wooden

scale: 2 floors above ground

building area: 75.53 m2 (conversion part: 16.75 m2)

total area: 88.78 m2 (conversion part: 30.00 m2)

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
507,369 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine