kame house by kochi architect’s studio contains a large hexagonal void
image © takumi ota
all images courtesy of kochi architect’s studio

 

 

 

this two-storey home in the japanese prefecture of niigata contains a hexagonal void that serves to visually connect the dwelling’s various rooms. completed by kochi architect’s studio, ‘kame house’ has been built using a wooden structure that allowed the design team to carve a large opening at the heart of the plan.

 

conceived as a ‘patchwork of rooms’, the property’s living accommodation is divided across the two subsequent storeys, with a garage, guest room and bathroom at ground level, and cooking and dining facilities joining the master bedroom above. the layout seeks to foster an open and communal way of living, with constant visual connections ensuring that the family are able to maximize the time spent together in the home.

kochi architect's studio kame house niigata japan designboom
a hexagonal void visually connects the dwelling’s various rooms
image © takumi ota

kochi architect's studio kame house niigata japan designboom
living and dining accommodation at the dwelling’s upper storey
image © takumi ota

kochi architect's studio kame house niigata japan designboom
the master bedroom overlooks the remainder of the house
image © takumi ota

kochi architect's studio kame house niigata japan designboom
the bathroom is one of few private areas
image © takumi ota

kochi architect's studio kame house niigata japan designboom
the large chasm can be viewed from the home’s entrance
image © takumi ota

kochi architect's studio kame house niigata japan designboom
the home has been built as part of a new residential development
image © takumi ota

 

drawings

 

project info:

 

type: residential wooden two-storey house
area: 151.96 sqm
design: kazuyasu kochi / kochi architect’s studio 
structural design: yukihiro kato MI+D architectural structure laboratory 
photography: takumi ota