kooo architects adds wooden finish to exposed concrete interiors in chinese guesthouse
 

kooo architects adds wooden finish to exposed concrete interiors in chinese guesthouse

after remodelling their first chinese guesthouse, kooo architects designed a second hotel far&near in xinyuqingli st in guangzhou, china. the existing four-story guesthouse became to small to host the increasing number of guests. so the architects kept some aesthetically appealing elements and reconstructed the rest to maximize the use of the space.

kooo-architects-guesthouse-hotel-farnear-xinyuqingli-guangzhou-china-11-18-2019-designboom

 

 

kooo architects modified the initial 411 sqm area guest house and created 11 guest rooms, including seven double rooms and four single rooms. aiming to preserve the beauty of the exposed concrete structures, the architects incorporated the existing beams and columns into the new design. the guest rooms are furnished with warm basswood plywood, while the public area use meranti plywood in contrast with the exposed concrete structures. 

kooo-architects-guesthouse-hotel-farnear-xinyuqingli-guangzhou-china-11-18-2019-designboom

 

 

with this design, kooo architects preserved both nature and the particular industrial aesthetic as well as the original architecture, and at the same time meeting the low budget. in order to resonate with its local environment and its surrounding traditional residences, the architects intentionally kept the historical gray bricks on the existing façade. additionally, they adjusted the windows and doors in increments of several centimeters considering the overall proportion of the building and interior layout, letting more light and views in the revision to metal frames and increased depth of the sill added more spatial immersion.

kooo-architects-guesthouse-hotel-farnear-xinyuqingli-guangzhou-china-11-18-2019-designboom

kooo-architects-guesthouse-hotel-farnear-xinyuqingli-guangzhou-china-11-18-2019-designboom

kooo-architects-guesthouse-hotel-farnear-xinyuqingli-guangzhou-china-11-18-2019-designboom

kooo architects adds wooden finish to exposed concrete interiors in chinese guesthouse

kooo architects adds wooden finish to exposed concrete interiors in chinese guesthouse

kooo architects adds wooden finish to exposed concrete interiors in chinese guesthouse

kooo architects adds wooden finish to exposed concrete interiors in chinese guesthouse

kooo architects adds wooden finish to exposed concrete interiors in chinese guesthouse

kooo architects adds wooden finish to exposed concrete interiors in chinese guesthouse

kooo architects adds wooden finish to exposed concrete interiors in chinese guesthouse

 

 

project info:

 

project name: hotel far&near xinyuqingli st. 

architecture firm: kooo architects

completion year: 2019 

gross built area: 411sqm 

project location: xinyuqingli #11, guangzhou, china 

design team: kojima shinya, kojima ayaka , hongdi lin, han wang 

signage design: ayana sano 

photo credits: keishin horikoshi /ss 

clients: hotel far&near

 

 

designboom has received this project from our ‘DIY submissions‘ feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

 

edited by: cristina gomez| designboom

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
507,276 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine